Over

Hier moet ik dus een verhaaltje over mijzelf schrijven, best lastig. Nadat ik in de periode half 2015 tot begin 2016 na het samen gaan wonen binnen ruim driekwart jaar door een flink deel van mijn spaargeld heen ben geraakt, werd het mij wel duidelijk dat het anders moest. En flink anders ook. Hierbij stuitte ik tijdens het lezen op internet op het blog van mrmoneymustache.com en dit heeft bij mij behoorlijk de ogen geopend.

Waar ik voorheen eigenlijk altijd de nieuwste dure spullen had, werd het mij wel duidelijk dat dit eigenlijk niet was waar ik gelukkig van werd. Ik had bijvoorbeeld de nieuwste iPhone 6 (destijds dan de nieuwste ;)), een motor uit het bouwjaar 2014, een redelijk nieuwe auto, het beste van het beste op motorkleding gebied en ging vrijwel ieder weekend wel uit. Nu is er met dat laatste niet veel mis, maar toch merkte ik dat ik het steeds vervelender vond dat ik zo vermoeid was altijd.

Al die nieuwe spullen zorgden altijd voor zorgen, bijvoorbeeld over onderhoud, bang dat het smerig wordt, bang om te laten vallen, bang dat m’n motor gestolen wordt etcetera etcetera.

Daarom moest het roer om. Beter nadenken over dingen die ik aan wil schaffen; maakt dit me wel echt gelukkig? Wil ik hier wel zo lang voor werken? Wil ik de lasten die hier bij horen wel dragen? Daarnaast nadenken over dingen die ik echt graag wil doen. Ik werk nu bijvoorbeeld ontzettend graag en maak met alle liefde 60 uur per week. Maar zou ik dat over 20 jaar ook nog steeds willen? Die vraag kon ik niet met een duidelijk JA beantwoorden, dus vandaar dat ik nu op zoek ben naar de mogelijkheid om over bijvoorbeeld 20 jaar (maar liefst nog eerder), alleen nog maar te kunnen werken omdat ik het graag wil. Niet meer omdat ik het nog nodig heb. Financiële onafhankelijkheid dus, dat is waar ik naar streef en waar mijn blog over zal gaan. Volg mij in m’n marathon naar financiële onafhankelijkheid.

3 gedachten over “Over

  1. Herkenbare overwegingen die je hebt om financieel onafhankelijk te willen worden. Luxe spullen zijn maar heel betrekkelijk, tijd is een groot goed. Leuke blog ook, heb je toegevoegd aan mijn blogroll.

    Like

  2. Heel herkenbaar! Je hebt een prachtig blog. Rusitig overzichtelijk en goede tips en artikelen. Volgens mij hebben wij dezelfde smaak en interesses :). Ik heb je net als mr. FOB ook toegevoegd aan mijn blogroll.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s