Een schenking!

Woehoe! Van mijn lieve ouders heb ik een schenking gekregen, op de laatste dag van de vorige maand van maar liefst € 1000. Hier ben ik echt ontzettend blij mee!

Nu het verhaal achter deze schenking, want hij komt niet vanuit het niets. Oplettende lezers hebben er bij mij al eerder over gelezen namelijk.

Ik kom uit een gezin van veel kinderen, en mijn ouders hebben lang gespaard om ons allemaal te kunnen laten studeren. Dat wilden ze ook graag bij mij doen, wat ik ontzettend van ze waardeer. Alleen, ik ben nadat ik met m’n studie gestopt ben na 2 jaar (die m’n ouders al betaald hadden), gaan studeren naast m’n werk. Dat was fijn, want zo hoefde niet ik of mijn ouders de studie te betalen, maar deed m’n werkgever dat. Zo hadden we beide voordeel, ik had alsnog m’n HBO studie en m’n ouders scheelde dat geld. Die studie kostte overigens zo’n € 30.000, het was aan een particuliere hogeschool.

Na een aantal jaar, besloot ik te stoppen bij deze werkgever omdat ik het werk niet meer leuk vond. Ik wilde weer dingen gaan doen die ik leuk vond. Dat betekende alleen wel dat ik mijn studieschuld moest afbetalen, van ruim € 12.500.

En die heb ik eerst zelf terug betaald aan m’n werkgever. Dat vonden m’n ouders niet eerlijk, want al m’n broers hadden deze wel door m’n ouders betaald gekregen! Hoewel het van mij niet hoefde, omdat ik toch al zoveel verdien en zij hun geld ook wel voor veel leukere dingen kunnen gebruiken dan het aan mij geven.

Maar, dat wilden ze niet. Ook om scheve gezichten te voorkomen in de toekomst. Ik heb soms wel problemen met ze gehad, maar dit vind ik echt super, dat ze ten alle tijde iedereen gelijk willen behandelen.

Dankjewel pap & mam! 🙂

5 gedachten over “Een schenking!

 1. Altijd fijn! Wij zijn allebei erg hard bezig om te zorgen dat we (eventueel) zo min mogelijk schenkingen en/of erfenissen krijgen. Willen dat onze ouders/familie er eerst zelf van gaan genieten. Mocht er toch nog wat overblijven, prima, maar dan voelt het aannemen van zoiets ook een stuk fijner. Full disclosure: hebben nog nooit een schenking of erfenis gehad (en hopen dat dit ook nog even zo blijft)

  Like

  1. Oh ik wil ook echt veel liever dat m’n ouders genieten van hun leven dan dat ze mij schenkingen doen, daar heb ik veel meer plezier van 🙂 en hoop dat ze er nog heel lang van mogen genieten!

   Like

 2. Hello, I would like to discuss the opportunity to collaborate with you. Can you please provide an email where I can send you the offer or please write me an email. Have a nice day.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s