Officieel financieel adviseur worden?

Soms zit ik er wel eens over te denken om een bijbaantje er bij te nemen, waar ik me dan voor € 50 per uur laat betalen en wat ik ook nog eens leuk vind om te doen.

Nu vind ik het erg leuk om mensen te adviseren over hun financiën. Dat doe ik nu al regelmatig bij familie en vrienden, voor niets. Nu ben ik ook geen financieel adviseur, dus ik kan er ook geen geld voor vragen.

Alleen, nu zag ik ergens (ja, stom ik weet niet meer waar), dat je een officieel certificaat voor financieel adviseur kon behalen voor € 240. Dan zou ik hetgeen wat ik nu vrijwillig doe en waar ik heel veel plezier uit haal, ook betaalt kunnen doen. Dat zou m’n plezier nog wel iets groter maken gok ik :).

Dit spookt wel eens door mijn hoofd, maar ik ben wel benieuwd of jullie hier ervaring mee hebben en wat jullie ervaring is! Hebben jullie naast je baan nog een ‘bijbaan’? Of een hobby waarmee je geld verdient? En hoe doen jullie dit?

PS: Ik kan alleen niet meer terug vinden waar die opleiding te vinden is voor dat bedrag, dus als iemand dat toevallig weet… 🙂

8 gedachten over “Officieel financieel adviseur worden?

 1. Wekt bij mij weinig vertrouwen. Heb je zó makkelijk een opleiding en certificaat? Ik zou er ook wel mee uitkijken. Nu doe je t vrijwillig en zijn mensen blij als je ze wat helpt maar als je er geld voor vraagt worden de verwachtingen ook anders. Bovendien kunnen er ook risico’s aan financieel advies kleven. Ik zou zelf daarom iemand zoeken die bij een beroepsvereniging is aangesloten, als ik iemand zou zoeken.

  Like

  1. Dat is waar. Je kunt zo adviseur worden, je geeft me elke keer goed en onafhankelijk advies, bedankt daarvoor!

   Misschien is het daarin ook wel goed om mijn eigen verwachtingen mee te nemen, ik moet niet verwachten dat mensen precies gaan doen wat ik ze adviseer en daarin niet teleurgesteld zijn.

   Verder eens met je opmerking over een beroepsvereniging, dat zou ik dan ook graag willen..

   Geliked door 1 persoon

 2. Ik heb in het verleden ook veel mensen geholpen met hun financiële administratie, en nog steeds eigenlijk. Ik heb er nooit geld voor gevraagd, maar vond en vind het wel leuk om een aardigheidje te ontvangen. Vandaag nog mensen de belasting ingevuld en advies gegeven over hun spaargeld. Ik vind het goed zo. Geen ambitie om er verder iets mee te doen.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s