Nog in onderhandeling…

In m’n bericht over mijn nieuwe functie meldde ik dat ik nog moest bekijken hoe veel m’n promotie me zou gaan opleveren. En daar ben ik nog niet achter. We zijn namelijk nog steeds in onderhandeling. En onderhandelen vind ik erg leuk natuurlijk ;).

Ik heb namelijk een voorstel gedaan wat m’n salaris met bijna 30% zou verhogen. En daar kwam een vrij positieve reactie uit, voor mijn gevoel waren we er  ook al zo ongeveer uit.

Alleen toen kwamen ze een paar dagen later opeens terug hier op. Het is volgens mij namelijk niet heel erg gebruikelijk binnen ons bedrijf om iemand een salarisverhoging van 30% toe te kennen. En ik heb al een erg goed salaris voor mijn leeftijd. Daarom kwam m’n leidinggevende toen met een voorstel van een verhoging van 17%.

Natuurlijk mag ik heel erg blij zijn met een salarisverhoging van 17%, alleen als ik mezelf dan vergelijk met collega’s die vergelijkbaar werk doen (of de salarisniveau’s in de markt), dan zou ik daarmee een paar honderd euro minder verdienen dan zij. Dan worden er argumenten bij gehaald als zijnde dat ik nog maar zo jong ben, zo weinig ervaring heb etcetera.

Alleen dat vind ik dan weer kul argumenten. Als je me geschikt vindt om dat werk te doen, moet je niet gaan zeuren over mijn leeftijd of over m’n ervaring. Dan moet je me ook gewoon betalen op het niveau dat bij deze functie hoort.

Ik ben dus een beetje teleurgesteld, en dat is niet door het bedrag, maar door de argumenten die worden aangedragen.

Zo, dat ben ik kwijt.

 

6 gedachten over “Nog in onderhandeling…

 1. Dat doe je goed, onderhandelen over zulke percentages!
  Heb laatst ook dat gezeik met kul argumenten gehad, maar door vast te houden en mijn argumenten te blijven herhalen heb ik mijn promotie toch gekregen.

  Like

 2. 30 % vind ik heel veel, maar ik ben niet veel gewend op dat gebied :-). Uit wat ik begreep hadden ze jou gevraagd om die afdeling te gaan opzetten. Dan moeten ze nu niet komen met dingen als leeftijd en ervaring en zo.
  Op zich vind ik het niet vreemd dat je begint met een gelijkwaardig salaris maar dan iets aan de onderkant yoc collega’s. Je moet nog wel eerst presteren toch? Kun je niet een afspraak maken, 17 % nu en bij behaalde doelen binnen een behaalde periode de rest erbij,met terugwerkende kracht. Ik ken wel meer mensen die zo toch een gewenste verhoging hebben gekregen.

  Like

  1. Nee, dat vind ik ook. Probleem wat ik dan zie is dat die doelen altijd zo moeilijk meetbaar zijn te maken, er blijft in mijn ogen altijd een deel subjectiviteit in zitten. En dat maakt me weer afhankelijk van de beoordelaar 😉 maar wel een goede tip, mochten we er op de normale wijze niet uitkomen dan ga ik deze weg op! Dankjewel!

   Geliked door 1 persoon

 3. Bij mijn man hebben ze een overbruggingsjaar gekozen. Eén jaar waarbij hij een soort tussenstap maakte en vorig jaar de definitieve stap. Misschien is dat een optie. Wel heeft hij dit zwart op wit laten zetten zodat er niets tussen kon komen.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s