Een carrière als ladder

Een mooi artikel over de mallemolen waar we allemaal in zitten, van mijn favoriete krant: Een carrière als ladder.

Dit artikel beschrijft heel mooi hoe we zaken die niet echt belangrijk zijn in het leven steeds belangrijker gaan vinden, als je niet vast houdt aan wat je echt belangrijk vindt. Ook ik moet daarvoor waken, in mijn drang om FO te worden vind ik het verdienen van veel geld en veel hiervan overhouden belangrijk. Daarvoor maak ik veel (over)uren op mijn werk, wat botst met de dingen die ik belangrijk vind.

Maar toch heeft dit artikel me aan het denken gezet. Want is het werk wat ik doe nou zinloos? Wat houdt mijn werk nou eigenlijk in?

Best moeilijke vragen, die me ook wel eens aan het twijfelen maken over wat ik doe. Blijkbaar ben ik wel goed in wat ik doe, anders ging het niet zo hard met m’n carrière. Maar voeg ik echt waarde toe? Door de hele dag rapportages te maken en te kijken hoe het nog beter kan? Ik maak zelf namelijk nooit echt wat, in mijn ogen dan. Nooit iets concreets in ieder geval. Ik bedenk wel heel veel dingen, maar echt iets maken doe ik nooit. Nog nooit heb ik een machine gebouwd, of een super werkend software systeem. Die rapportages heb ik soms ook maar het idee van dat ze in de mailbox en als ‘read’ worden gemarkeerd.. Het zoveelste gesprek over die paar euro’s, terwijl er al genoeg verdiend wordt.

Moeilijke vragen dus. Maar voor mij wel reden om dingen te gaan doen. Zo merk ik dat ik het samenwerken met software-ontwikkelaars erg leuk vindt, maar niet alleen het samenwerken. Ook het ontwikkelen wat zij doen vind ik interessant. Daarom denk ik dat ik maar eens een cursus programmeren ga volgen. Misschien dat ik dan eindelijk eens echt iets kan bouwen, wat het leven van mensen kan veranderen.. Ook al is het maar op de computer.

Een gedachte over “Een carrière als ladder

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s