De beloftes van het kabinet

Dat was dat we er met zijn allen zo tussen de 0,5 en 1% op vooruit zouden gaan komend jaar. Helaas behoor ik daar niet bij, mijn salaris is netto slechts 3 euro gestegen. En dat is veel minder dan 0,5%, slechts zo’n 0,1%. En dan behoor ik met mijn salaris gewoon bij de middenklasse volgens mij.

Volgens de berekeningen van ons kabinet zou ik er dus tussen de 18 en 36 euro op vooruit gaan. Dat bleek maar 3 euro te zijn. Gelukkig heb ik zelf maatregelen genomen om mijn positie wat ruimer te maken. Door een hoger eigen risico voor 2017 te nemen voor de zorgverzekering ben ik € 4 gedaald in premie, waar ik eigenlijk met bijna € 10 zou stijgen.

Al met al kun je er dus weer weinig op aan van dit kabinet, helaas! Des te meer reden om snel naar financiële onafhankelijkheid te streven en zo min mogelijk afhankelijk te zijn van de grillen van de wetgever 🙂

2 gedachten over “De beloftes van het kabinet

  1. ik had het artikel gemist waarin het kabinet dit beloofd heeft… Op basis waarvan zouden we er die 0,5% tot 1 % op vooruit gaan? Salaris (bruto/netto), wat we overhouden, of nog iets anders?

    Meestal gaat het om wat je netto verdiend. Als dat bij jou €36 bij 1%, verdien je echt wel meer dan de middenklasse in Nederland hoor 🙂 Ik heb afgerond precies die 0,5% netto salaris erbij gekregen, dus wat dat betreft klopt het voor mij (denk ik) wel…

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s