December 2016 – Savingsrate

December was een dramatische maand voor me, zoals hieronder wel te zien is. Wat een uitgaven!! Ik schrok er zelf van.

Overzicht december

201612-ynab-overview

Prima inkomsten, prima vaste uitgaven en Mark Rutte zou blij met m’n variabele uitgaven zijn. Ik alleen wat minder!

Inkomsten

201612-ynab-inkomsten

De inkomsten waren iets lager dan begroot, doordat de vergoeding die ik kreeg van m’n vrijwilligerswerk wat lager uitviel dan verwacht. Verder geen bijzonderheden. M’n salaris iets te positief ingeschat alleen, dat scheelt 4 tientjes.

Vaste uitgaven

201612-ynab-vaste-uitgaven

De vaste uitgaven lagen iets hoger dan gebudgetteerd. Dit komt met name doordat ik nog steeds betaal aan m’n studieschuld, terwijl ik verwacht had dat ik m’n diploma eindelijk zou hebben. Dat is als het goed is wel onderweg, maar laat nog even op zich wachten. Hopelijk is dit in januari wel geregeld.

Variabele uitgaven

201612-ynab-variabele-uitgaven

Auuuw! Een overspend van € 1862.52.

Waar wordt dat door veroorzaakt? Door dingen die ik weer teruggestort krijg in 2017!

Kleding

Ik heb een tweetal nieuwe truien gekocht. Daarnaast broeken besteld voor ruim € 1100. Ik heb een ‘vast’ broekenmerk en type, welke broeken in de aanbieding had. Alleen de maat van hetzelfde type wisselt nog wel eens, dus heb ik alle broeken die ik mooi vond in 3 maten besteld. En dat levert dan een flinke bestelling op. Gelukkig wordt dit op € 200 na teruggestort in 2017! Dat scheelt weer. Dus totaal hiervan komt bijna € 900 terug in 2017.

Brandstof

Op oudjaarsdag heb ik even getankt voor iemand, die me dat in 2017 weer teruggestort heeft. Ook weer € 65 die terug komt in 2017.

Overige

In december heb ik een heel aantal uitgaven voorgeschoten voor m’n werk, totaal gezien ruim € 315 die in 2017 weer terug komt.

Dat scheelt in totaal al € 1280 die terug komt in 2017.

Maar, dan heb ik nog ruim uitgegeven. Wat heb ik zoal gekocht?

Een geluidsinstallatie

Al een aantal maanden zat ik te kijken en te zoeken naar een goede geluidsinstallatie, ben al een keer wezen luisteren in een hifizaak, heb heel het internet al afgezocht en had eigenlijk al een keuze bepaald. Het budget hiervoor was ruim (€ 600), want ik luister graag muziek.

Maar toen kwam ik op Marktplaats een hele mooie aanbieding tegen. Een versterker met luidsprekers (precies van het type dat ik mooi vond klinken) voor € 340. Dezelfde avond zijn we in de auto gesprongen, hebben het setje opgehaald en dat klinkt fantastisch. M’n beste aankoop in jaren, en dan ook nog eens ruim onder budget. Heerlijk.

Een horloge

Van hetzelfde laken een pak, ‘vroeger’ droeg ik graag een horloge. Helaas was ik alleen zo dom om hiermee langs de muur te schrapen, wat er voor zorgt dat het glas helemaal beschadigd was. Niet meer mooi om te dragen en ondertussen stond ie ook nog eens stil. Dus ik wilde graag een nieuw horloge. Gelukkig kreeg ik van m’n werk een tegoedbon welke ik bij een horlogewebshop kon besteden, van € 65. Met zelf nog € 60 bijleggen heb ik hiervoor een ontzettend mooi horloge kunnen uitzoeken waar ik erg blij mee ben!

Verder wil ik nog even de aandacht vestigen op uitgaan. Ik heb hier € 165.40 aan uitgegeven, nog wel een overschrijding van het budget, maar het wordt minder. Ik word rustiger ofzo.. 😉

Conclusie

Inkomsten – (vaste uitgaven + variabele uitgaven) / Inkomsten = Savingsrate

€ 2973.92 – (€ 893.99 + € 1962.52) / € 2973.92 = 3.9%

Ai. Flinke uitgaven zorgen voor een lage savinsgrate. Gelukkig komt er nog een flink stuk terug in 2017, maar dit is wel erg slecht..

Advertenties

3 gedachten over “December 2016 – Savingsrate

  1. Pingback: Doel 2016 bereikt of niet? | overgeldzaken

  2. Pingback: Januari 2017 – Savingsrate | overgeldzaken

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s