Bestemming gevonden voor m’n vakantiedagen

Nou, de bestemming is duidelijk voor m’n vakantiedagen. Een of andere miep op HR heeft bij ons het idee bedacht dat je de vakantiedagen die je nog over hebt van het jaar alleen in januari mag uitbetalen. Dus niet in juli, als me duidelijk is hoeveel ik heb opgenomen in het voorjaar.

Ik zit alleen nog te twijfelen hoeveel vakantiedagen ik zal laten uitbetalen. Ik heb er dus nog ruim 17.

In januari ga ik nog 6 dagen op vakantie, maar dat is naar de Portugese kust. En daarin zit ook nog een weekend en we vliegen op donderdagavond, dus die kost me slechts 3 vakantiedagen. Nog 14 te gaan.

Eind mei / begin juni ga ik daarnaast nog 2 weken motorrijden in de Alpen. Hierin zit alleen ook nog Hemelvaardag, dus dit kost me 9 dagen. Dan hou ik er nog 5 over.

En laten die 5 nou net het aantal bovenwettelijke vakantiedagen zijn dat we krijgen. Dat betekent dat ik eigenlijk helemaal niets hoef op te nemen, omdat je bovenwettelijke vakantiedagen nog 5 jaar geldig zijn na afloop van het kalenderjaar waarin je ze hebt gekregen. Bestemming gevonden!

Benieuwd wat ik met die andere 5 ga doen? Lekker opnemen of uitbetalen op een later moment, als m’n salaris weer wat gestegen is!

2 gedachten over “Bestemming gevonden voor m’n vakantiedagen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s