November 2016 – savingsrate

November was een goede maand voor me, een bizar hoge savingsrate! Verder geen bijzonderheden 🙂

Overzicht november

20161205-ynab-november

Mooie inkomsten, vaste uitgaven op een iets hoger niveau dan begroot en variabele uitgaven van minder dan € 0,-!

Inkomsten

20161205-ynab-november-inkomsten

De inkomsten waren hoger dan begroot, met name door de bonus die ik nu eindelijk ontvangen had. Leuk mee genomen! Verder geen bijzonderheden bij de inkomsten.

Vaste uitgaven

20161205-ynab-november-vaste-uitgaven

De vaste uitgaven lagen € 48 hoger dan gebudgetteerd. Dit komt met name doordat ik nog steeds betaal aan m’n studieschuld, terwijl ik verwacht had dat ik m’n diploma eindelijk zou hebben. Dat is als het goed is wel onderweg, maar laat nog even op zich wachten. Hopelijk is dit per einde jaar geregeld. Verder geen bijzonderheden hier.

Variabele uitgaven

20161205-ynab-november-variabele-uitgaven

Hier laat zich het effect van verkopen van spullen zich gelden. In totaal verkocht ik deze maand voor € 570.70 aan spullen via Marktplaats, oude motorspullen. Daarnaast kreeg ik nog een aantal bedragen terug die ik als testbetalingen had gedaan in oktober en kreeg ik € 77,- terug voor het terugsturen van kleding.

De uitgaven dan: afgelopen maand heb ik € 47,84 uitgegeven aan persoonlijke verzorging & boodschappen. Daaronder vallen een keer naar de kapper en een hoop uitgaven aan het proberen van een nieuw type ontbijt, waar ik m’n vriendin niet mee wilde belasten. Op naar een nog gezondere levensstijl! 🙂

Daarnaast € 17,44 aan eigen risico van de zorgverzekering, wat nog terug gestort wordt in naar verwachting december of januari. € 17,25 aan cadeaus, voor een jarige schoonbroer en wat collega’s die afscheid namen.

Onder vakantie zie je € 81,34 staan. Samen met m’n vriendin ga ik in januari een kleine week naar de Portugese zuidkust. We hebben een vliegticket geboekt via Ryanair (voor € 27.52 retour.. dat kan toch niet uit zou je zeggen?) en een appartement voor € 53.82. Per persoon dus € 81.34, voor 6 dagen Portugal! Daarvoor wil ik nog wel eens 7 dagen weg, zo goedkoop woon ik thuis haast niet eens. Een retourtje naar Amsterdam met de trein is bijna duurder.

Uitgaan blijft een aandachtspunt. Deze maand kostte me dat € 235,40, terwijl ik voor m’n gevoel niet eens zo bijzonder veel heb gedaan. Toch ben ik deze maand drie keer uit eten geweest en drie keer wezen stappen. Dan loopt het aardig op natuurlijk..

Conclusie

Inkomsten – (vaste uitgaven + variabele uitgaven) / Inkomsten = Savingsrate

€ 3172.72 – (€ 905.33 + -/- € 314.28) / € 3172.72 = 81.4%

Live goes gooooood! Een savingsrate van boven de 80%, super vet! Ook deze maand natuurlijk weer een beetje vals gespeeld, door een hoop motorspullen te verkopen, maar goed. Als ik dat niet zou hebben gedaan zou m’n savingsrate namelijk als volgt zijn:

Inkomsten – (vaste uitgaven + variabele uitgaven) / Inkomsten = Savingsrate

€ 3172.72– (€ 905.33 + 256.42) / 3172.72 = 63.6%. Een stuk minder rooskleurig, maar ook hier ben ik al heel blij mee! Ging ’t elke maand maar zo mooi 🙂

 

 

 

 

Advertenties

7 gedachten over “November 2016 – savingsrate

  1. Boven de 80% is inderdaad heel indrukwekkend! Weet je ook al hoe je jaarrating er ongeveer uit gaat zien, of moeten we dan nog even wachten tot volgend jaar (a)

    Like

    • Dank je! Haha daarvoor moet je sowieso wachten tot 2 januari. Heb eigenlijk ook over het hele jaar gezien niet echt bijgehouden wat m’n savingsrate tot nu toe is geweest, dus die balans ga ik ook pas per 1 januari opmaken! Ben zelf ook wel benieuwd eigenlijk.

      Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s