Nibud e-mailcoaching – de eerste tip

En die is eigenlijk niet zo spannend. Want het Nibud raad me in de e-mail aan, om net zoals ze al op de site zetten, wekelijks mijn saldo te checken. Nou, goede tip. Alleen ik mag hopen dat iedereen al wekelijks z’n saldo checkt.

Om het bericht voor jullie interessant te houden:

Hoe vaak check ik mijn saldo?

Om deze vraag te beantwoorden moet ik onderscheid maken tussen verschillende rekeningen en andere zaken waarop ik een saldo zou kunnen hebben.

Het saldo van m’n Rabobank variabele lasten rekening check ik meerdere keren per dag. Vrij onzinnig om dit meerdere keren per dag te doen, maar ik ben op dit gebied een beetje een controlfreak. En dit is onzinnig, omdat er maar 1 automatische afschrijving per maand plaats vindt, namelijk de overboeking naar m’n vaste lasten rekening. Verder vinden er alleen pin transacties plaats, iDEAL betalingen of de afschrijving van PayPal. Maar deze heb ik bewust gedaan, dus hier zit nooit een verrassing in.

Mijn KNAB vaste lasten rekening controleer ik een keer of drie per week. Even controleren om te kijken of er nieuwe transacties zijn die ik kan bijwerken in YNAB. Hier hoef ik ook geen saldo te controleren, omdat mijn vaste lasten bekend zijn.

Daarnaast heb ik mijn spaarrekeningen, bij de Rabobank en KNAB bank. Deze bekijk ik toch ook wel regelmatig, gewoon omdat ik het mooi vind om te zien hoeveel geld er op staat. Dan voel ik me net een kleine Dagobert Duck, die z’n geld aan het tellen is.

Mijn beleggingen bij deGiro en Meesman, controleer ik eens per twee weken ongeveer. Even zien of er nog winst is gehaald of dat het is gedaald, maar hier zit geen vast ritme in. Soms kan het ook zijn dat ik eens in de drie weken kijk, soms een paar weken achter elkaar.

Mijn creditcard saldo controleer ik ook eens per week. Gewoon om te zien of alles nog klopt en er geen rare afschrijvingen zijn geweest. Daarnaast controleer ik elke keer dat ik een betaling doe met de creditcard of er rare transacties zijn geweest. Gelukkig heb ik hier nog nooit last van gehad!

Mijn PayPal account controleer ik eigenlijk vrijwel nooit, behalve als ik een betaling heb gedaan of weet dat er iets gerefund zou moeten zijn door een webwinkel. Want dan stort ik het weer zo snel mogelijk naar m’n bankrekening. Ik vind het namelijk onzinnig om geld op de PayPal rekening te laten staan, terwijl ik er ook rente voor kan vangen. Ook al is dat niet zoveel rente.

Mijn portemonnee controleer ik eigenlijk nooit. Want ik gebruik eigenlijk vrijwel geen cash meer de laatste maanden.

Hoe vaak controleer jij de saldo’s van je rekeningen? En van je beleggingsrekeningen, creditcards en PayPal accounts?

2 gedachten over “Nibud e-mailcoaching – de eerste tip

  1. Ik heb de MasterCard bijenkorf card zo ingesteld dat ik een sms krijg als er een betaling plaatsvindt. Vind ik een rustgevende gedachte. Kost iets, maar ja, een creditcard kan door iedereen misbruikt worden.

    Like

  2. Goed om eens herinnerd te worden om m’n creditcard wat vaker te checken. Dat doe ik eigenlijk nooit… Verder heb ik mijn paypal zo ingesteld dat als ik er mee betaal, het 2 dagen later van mijn eigen rekening wordt gehaald. Daar staat verder ook geen geld op en ik krijg keurig een mailtje als er een betaling is gedaan. En als er dan toevallig geld op gestort wordt, is dat er meestal de volgende maand weer af als Netflix en Spotify betaald worden.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s