Wat te doen voor een volgende motor?

Ik ben nogal impulsief. Niet echt een goede karakter eigenschap als je FO wil worden, maar ik moet het er maar mee doen. Ik ben wie ik ben. Om te voorkomen dat ik al te impulsieve acties uit haal, maak ik daarom afspraken met mijzelf.

Zo ook over de aanschaf van mijn volgende motor. Ik kan nu namelijk direct weer een ander type kopen wat mij ontzettend bruut lijkt om op te rijden, maar mogelijk doe ik dan weer een miskoop. Daarom heb ik met mezelf afgesproken dat ik pas een nieuwe motor mag kopen als ik het geld er voor zelf weer bij elkaar heb gespaard.

Doordat ik dat met mezelf heb afgesproken, betekent het dat ik pas in maart ofzo een nieuwe motor kan aanschaffen. Pas dan heb ik weer voldoende bij elkaar gespaard. En dat geeft mij mooi de gelegenheid om een heel aantal typen motoren proef te gaan rijden. Ik heb al een flinke lijst opgesteld van 10 modellen waar ik wel potentie in zie!

Zie hieronder de lijst:

 • KTM Duke 690 R
 • KTM 990 Adventure
 • KTM 990 SMT
 • KTM 950 Adventure
 • BMW F800GS
 • Moto Guzzi V7
 • Moto Guzzi V9
 • Triump Tiger 800XC
 • Triumph Bonneville
 • BMW R1200GS
 • Ducati Hypermotard

Ik word dus nog druk de komende maanden. Maar, het zijn allemaal totaal verschillende motoren en dat gaat me de kans geven eindelijk eens te kijken wat ik nou echt wil. En dat gaat me weer geld besparen op de lange termijn 🙂

3 gedachten over “Wat te doen voor een volgende motor?

 1. Hallo, ik ontdekte deze blog maar net en ben wat aan het snuffelen gegaan. Wat een leuke blog!
  Even een vraagje: Heeft u al een keuze gemaakt (het is tenslotte al bijna maart 😉 )? Ik zie dat het allemaal Europese fietsen zijn. Is dit een bewuste keuze? Waar rijdt u nu op?
  Waar wordt de fiets voor gebruikt? Woon-werk of toertochten?
  Wordt er ook in de winter mee gereden of alleen met mooi weer?
  Als het hele jaar gereden wordt is een volle kuip wel heel erg fijn (heb ik gemerkt).
  Zelf rij ik op een Pan European (ST1300). Een hele fijne toerbuffel waar je ook vlot mee van de plek kan komen maar ook erg geschikt voor woon-werk verkeer. Het frame is van aluminium en de uitlaten van RVS dus niet zo heel erg corrosie gevoelig. En je kan een hele hoop zelf doen aan de fiets zonder dat die bij de dealer weer gereset moet worden via de computer (denk aan olie verversen, remmerij, vering etc) Wat een minpuntje kan zijn is het gewicht van de fiets (ruim 300 kilo schoon aan de haak). Gelukkig zitten er wieltjes onder dus hoef je dat ding niet de hele tijd te dragen 😉
  Succes met de beslissing. Een motor kopen is toch heel persoonlijk. Is het anders te doen om bij bijvoorbeeld m.otoport een fiets te huren voor een paar dagen om echt lekker te kunnen testen?

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s