Trend naar tinyhouses zorgt voor groei bij opslagbedrijven

En dat is iets wat ik niet snap. Gisteren las ik een artikel op het FD dat er, door de trend van kleiner wonen een groei is van opslag buitenshuis.

In het artikel wordt namelijk  gesteld dat een grote woning niet meer van deze tijd is. Dat is logisch, deze trend zie je namelijk ook met de opkomst van tinyhouses, minimalisme en meer van dit soort zaken.

Alleen dan snap ik niet wat het verband is met de groei van de opslag buitenshuis. Want slaan mensen dan wat ze eerst binnenshuis opsloegen, nu buitenshuis op? Dan kun je toch net zo goed een huis nemen wat 20 m² groter is? Is de bedoeling van kleiner wonen niet juist dat je minder spullen hebt in plaats van dezelfde hoeveelheid, maar dan op een externe locatie?

Een opslagruimte © Hollandse Hoogte

Als dat bij mij het geval zou zijn, dan zou ik een groter huis nemen. Kan ik in ieder geval makkelijk bij m’n spullen en hoef ik er niet voor op en neer met de auto (want vermoedelijk zijn het vaak grote spullen die extern worden opgeslagen). Volgens mij heeft het dus geen enkele zin om kleiner te gaan wonen aan de ene kant, en aan de andere kant spullen in een opslagruimte op te slaan.

Ik ben benieuwd wie me dit verband kan uitleggen!

6 gedachten over “Trend naar tinyhouses zorgt voor groei bij opslagbedrijven

 1. Denk dat dit verband er ook niet is. De groep die geintereseert is in Tiny houses en minimalisme is zoveel kleiner dan de groep die te veel zooi heeft. Kortom het aantal mensen dat extra opslag nodig heeft door jaren zooi sparen groeit gewoon lekker hard door. Dat daar dan toevallig ook een groep naast opkomt die dat niet doet is meer toeval dan oorzaak-gevolg 😉

  Like

  1. Ik had m’n titel iets moeten aanpassen. Eigenlijk bedoelde ik het verband tussen dat mensen allemaal kleiner (willen?) gaan wonen, maar dan toch een externe opslag nemen. Dan kun je toch net zo goed een groter huis nemen?

   Like

   1. Denk dat je grotendeels gelijk heb, zeker vanuit een praktisch oogpunt. Echter, vanuit een financieel oogpunt zou ik dat niet durven zeggen zonder een analyse uit te voeren. En dit zou zelfs nog wel eens flink kunnen verschillen per locatie. Vergeet niet dat een groter huis ook betekend meer stookkosten, onderhoud, verzekering, belastingen, etc. Gaat hard! Met opslag heb je dat gelijk allemaal afgekocht. Neemt niet weg dat het vaak handiger is om gewoon de spullen weg te doen als je ze niet gebruikt.

    Like

 2. Bizar inderdaad. Ik gok ook dat het om twee verschillende ontwikkelingen gaat: de opruimers en de mensen die om andere redenen kleiner (moeten?) gaan wonen…

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s