Grote cash verkopen via marktplaats.. en de perikelen

Nou, de motor is opgehaald en het geld is binnen. Nog net op de valreep voor de nieuwe maand. Alleen, het geld is binnen in cash. En dat vind ik niet zo prettig.

img_1176
Zoveel geld had ik nog niet eerder bij elkaar gezien! Daar moest ik echt even een foto van maken, maar gelukkig staat het nu op de bank 🙂

Zoveel cash ontvangen geeft me namelijk een onveilig gevoel, door meerdere oorzaken. De risico’s zijn namelijk veel groter:

 • Het risico met inbraken na het ontvangen van de cash en voor het storten op de bank
 • Het risico dat je nadat de motor / auto is overgeschreven en je de sleutels hebt overhandigd een klap op je kop krijgt en alles kwijt bent
 • Het risico dat het geld nep is
 • Het risico dat je onderweg naar de bank overvallen wordt (oké, dit risico is niet groter dan normaal, maar de impact is wel groter)

Al met al zijn er dus nogal wat gevaren aan het ontvangen van grote sommen cash geld. Gelukkig heb ik de briefjes wel gecontroleerd met een app van de Nederlandsche Bank. Deze gaf bij 10 willekeurige biljetten uit de stapel aan dat ze echt waren, waarna ik het geld heb aangenomen. Toch gaf het mij geen fijn gevoel, stel dat ik nou net 10 goede biljetten had gepakt?

Doe mij maar gewoon betalen via een bankoverschrijving.. Staat het geld direct op je rekening en ben je klaar. Hoewel je daar ook weer mee genept kan worden natuurlijk.

Hoe ontvangen jullie het geld van je Marktplaats verkopen het liefst? En zijn jullie wel eens opgelicht met Marktplaats verkopen?

PS: Ik voelde me wel opeens heel erg rijk toen ik die stapel zo zag liggen.. 😀

8 gedachten over “Grote cash verkopen via marktplaats.. en de perikelen

 1. Mooi stapeltje cash toch wel, ziet er goed uit 😉

  Hadden we in Canada een mooi medium voor, de certified bank check. Op deze manier hebben we zowel een auto als een motor gekocht (bij verkoop kregen we wel cash helaas…). Het werkt als verkapt cash, maar is alleen te innen door de verkoper bij zijn eigen bank (stelen heeft dus geen zin). En was dus gedekt door de Bank, dus altijd gegerandeerd goed en veilig.

  Like

 2. Ik heb geen probleem met cash. Prima kluis. Je kunt het geld altijd afstorten.
  Ik ben blij met cash. Het geeft me overzicht.
  Dat gevoel heb jij ook. Niets mis mee

  De rest is ingegeven door het digitale tijdperk.

  Like

  1. Ik werk wel liever met digitaal geld, omdat ik dan juist makkelijker m’n overzicht kan behouden. Nu heb ik wel eens het gevoel dat ik het overzicht kwijt ben wanneer ik veel cash uitgaven heb gedaan, die ik dan niet gelijk in m’n boekhoudprogramma bij werk. Digitaal kan ik altijd terugvinden.

   Like

 3. Wij hebben laatst een auto contant afgerekend. Dit was en voorwaarde van de verkoper. Samen met de eis dat we kwamen op het moment dat de bank open was.

  Samen naar de bank en in de bank overdracht van de sleutel nadat het geld geaccepteerd was.

  Like

 4. Wow, wat een stapel geld zeg! Waarom wilde de verkoper het niet overmaken? Wel heel fijn dat het nu netjes op de bank staat. (En dat je motor verkocht is!)

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s