Bevestiging

Misschien ligt het aan het feit dat ik er nu meer mee bezig ben, maar ik interpreteer steeds meer nieuwsberichten als aansporing voor mensen om eens wat eerder met pensioen te gaan. Zo stond er van de week in de krant dat we met z’n allen steeds ouder worden. Dat is een mooi iets. Maar er stond ook iets wat me nog veel meer de wenkbrauwen deed fronsen, namelijk dat 70% van de 65 plussers te kampen heeft met chronische ziekten. Hier worden ziekten als astma, diabetes, rugklachten, botontkalking, hoge bloeddruk en gewrichtsslijtage onder geschaard.

Dat ouder worden met gebreken komt, dat wist ik wel. Maar dat 70% van de 65 plussers al met zulke flinke gebreken het pensioen in gaat wist ik niet en vind ik best schokkend. Dit is voor mij de bevestiging om door te gaan met m’n weg naar financiële onafhankelijkheid! Jong van je leven genieten zorgt er hopelijk ook voor dat je gezonder ouder wordt.

2 gedachten over “Bevestiging

 1. Goed punt, maar met als enige aanvullen dat we zelf voor een groot deel verantwoordelijk zijn voor die chronische ziektes. Hogebloed druk, hart en vaatziekte, diabetes, en een deel van de rugklachten en botontkalking, zijn te voorkomen door gezonde voeding en beweging. Iets waar we niet genoeg van binnen krijgen of doen (mogelijk ook door te veel te lang te moeten werken).
  En voor wat betreft die gezonde voeding, zie hier voor een fantastich wetenschappelijke oogpunt: http://nutritionfacts.org/video/food-as-medicine

  Like

  1. Eens. De ongezonde levensstijl van de gemiddelde Nederlander begint zich daarin nu echt te uiten.

   Gelukkig nemen veel meer mensen nu een wat gezondere levensstijl aan, hopelijk zal dat in de toekomst er voor zorgen dat minder mensen kwalen hebben rond die leeftijd.

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s