Kledingkeuzes

Voor m’n werk heb ik twee nieuwe truien nodig. En ik hou niet zo heel erg veel van winkelen, dus dat doe ik het liefst achter m’n laptop. Daarnaast heb ik met het kopen van truien altijd de volgende problemen:

 • Sluit niet mooi aan
 • Gaat slobberen
 • Te veel keus
 • Te dik (ik heb het snel warm)
 • Te duur
 • Snel vaal

Dus ik was weer eens aan het zoeken naar truien. Op zich weet ik namelijk prima wat ik wil, een basic trui van goede kwaliteit die mooi aansluit en niet vaal wordt en gaat slobberen. Was al op de site van Wehkamp.nl geweest, waar ik weer totaal niet kon vinden wat ik zocht. Op Zalando lukte het ook al niet, waarna ik met een beetje googlen op de website van JoeMerino.com uit kwam. En ik maak niet graag reclame, maar hun concept vind ik ideaal voor iemand als ik:

 • Veel kleuren
 • Basic modellen
 • Online te bestellen
 • Niet goed, makkelijk ruilen
 • Topkwaliteit (volgens de reviews dan)
 • Merinowol!
Joe V-neck True Navy
Een trui van Joe Merino © joemerino.com

Het enige nadeel is dat hun truien € 97,- per stuk kosten. Dat vind ik vrij veel. Daarom twijfel ik er over om ze te bestellen. Voordeel is wel weer dat deze truien vermoedelijk een flink aantal jaren mee gaan en mooi blijven, waardoor ze per saldo uiteindelijk helemaal niet zo duur zijn. Ik twijfel dus nog een beetje, bijna € 100 uitgeven voor een trui heb ik nog nooit gedaan.

Hoe geven jullie je kledingbudget uit? Liever een groot bedrag voor een basic stuk dat lang mee gaat of kopen jullie liever vaker verschillende kledingstukken die minder lang mee gaan?

PS: ik krijg niet betaald voor deze blogpost, ik noem hun naam alleen omdat ik het idee achter hun bedrijf zo cool vind!

 

15 gedachten over “Kledingkeuzes

  1. Fleece is misschien duurzaam in de zin van levensduur. Maar milieu technisch gezien is het onwijs slecht, plastic, elke wasbeurt spoel je microscopisch kleine vezels via het afval water weg die uiteindelijk veel schade aanrichten aan de onderkant (en daarna doorstormen naar de bovenkant) van de voedsel keten (en dus op jouw bord terecht komen als je vis eet). Nee, bedankt 😉

   Like

   1. Stond laatst een heel interessant stuk in de Volkskrant hierover. Wist het voor die tijd ook niet, maar we kijken nu veel meer naar katoenen kleding, hemp en wol (biologisch zou helemaal mooi zijn, aangezien er bij katoen productie ook veel bestrijdingsmiddelen gebruikt worden). Ze blijf je toch weer leren 😉

    Like

 1. Ik herken het probleem trouwens goed. Zit er zelf ook meet te klooien. Heb nog geen oplossing gevonden, maar moet toegeven dat de duurde merino wol truien wel het langs mee gaan en er het beste uit blijven zien. Denk dat je gelijk hebt in dit geval: goedkoop is duurkoop. Succes met kiezen!

  Like

  1. Ik ga de truien denk ik maar gewoon bestellen, om te kijken hoe ze vallen en wat de kwaliteit is. Zal hier even een verslag voor je posten als ik ze binnen heb. En dan later nog eens na een jaar, mochten ze passen en bevallen!

   Like

 2. Dillingh heeft goed en goedkoop merino spul, geloof ik, maar da’s ondergoed. Kan je nog als truitje-onder-jasje dragen (zeker voor vrouwen), maar dat zocht je niet he?

  Maar ik zoek idd goed spul, en dat mag desnoods wat kosten. Al wil ik dan wel weten dat het idd goed blijft. En da’s altijd lastig,z eker in n webwinkel waarbij je de spullen niet kan zien of voelen. Dub, dub

  Like

  1. Als ik zoek op Dillingh dan vind ik alleen een meubelservice en een designbedrijfje. Weet je zeker dat het die is? Ik ben wel benieuwd namelijk!

   Ik vind kwaliteit ook belangrijk en dat mag inderdaad wat kosten. Uiteindelijk misschien even duur over de gehele levensduur als goedkope spullen, maar wel veel meer gebruiksplezier! En dat is ook wat waard.

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s