Gepamperd worden

Ik vind het altijd erg vermakelijk om de commentaren op http://www.telegraaf.nl te lezen. De mensen die daar reageren zijn namelijk volgens mij echt de Nederlander. Wat mij altijd dan opvalt als ik daar lees, vooral in nieuwsberichten als deze, dat mensen de overheid de schuld van alles geven. Alle problemen in hun leven worden veroorzaakt door de overheid.

Dat snap ik nooit? Waarom zou je iemand anders (want ambtenaren zijn ook maar mensen) de kans geven de baas over jouw leven te spelen? Neem het heft in eigen handen! Nu weet ik dat de gemiddelde persoon die dit blog leest dat ook doet, maar ik verbaas me daar elke keer over.

Hoe zou dat komen? Komt dat door onze uitgebreide verzorgingsstaat? Doordat ambtenaren denken dat onze samenleving maakbaar is en ze de wetten ook zo inrichten? Of komt dat doordat mensen zich ook graag laten pamperen?

Persoonlijk denk ik namelijk dat dat laatste het geval is. In mijn korte leven tot nu toe zie ik vaak dat mensen graag het heft uit handen geven. Dat er maar weinig mensen zijn die echt zelf de baas willen zijn in hun eigen leven.

Zelf de baas zijn in je eigen leven betekent namelijk ook verantwoordelijk zijn voor je eigen leven. Dat je niemand anders de schuld kan geven als het mis gaat. Want jezelf de schuld geven van dingen die mis gaan doet pijn. En dat doet niemand graag.

Vind jij dat je zelf de baas bent over je eigen leven? En durf je zelf de baas te zijn over je eigen leven?

 

2 gedachten over “Gepamperd worden

 1. Ja maar, het is nooit mijn fout. Het probleem wordt altijd voor een ander veroorzaakt 😉
  Het blijft ook zo makklelijk om de schuld bij een ander in de schoenen te schuiven, eens bij jezelf te raden gaan doet idd zeer en dat vind niemand leuk.
  Moet eerlijk bekennen dat ik het wel erg relaxed vind dat we ons leven nu eindelijk eens zelf onder controle hebben (tot op zeker hoogte natuurlijk). Kan het iedereen aanraden, maar je moet er wel hard voor werken, gepamperd worden zit hier nou eenmaal niet bij.

  Like

  1. Haha dat zit er inderdaad zeker niet in. Ik vind het ook heeeerlijk om m’n eigen leven steeds meer onder controle te krijgen. Te doen waar ik zin in heb, me niet meer te laten leiden door andere factoren dan mezelf!

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s