Waarom geld voor je werkgever voorschieten zo vervelend is

Omdat je opeens dan flink rood kunt komen te staan. Ik had namelijk voor m’n werktrip aan het begin van de maand wat kosten voorgeschoten, zoals onder andere de huurauto. Dat had ik allemaal voorgeschoten met de creditcard, ruim € 1100 in totaal.

Dat is natuurlijk een leuk bedrag. En uiteindelijk is dit voor mij ook kostenneutraal, omdat m’n werkgever het terug betaald. Ik ben controller, dus ik ken de financiële situatie en weet dat m’n werkgever het ook terug kan betalen. Alleen, in mijn geval werd afgelopen vrijdag al de creditcardrekening afgeschreven. En daardoor stond ik dus flink rood, zo’n € 900. M’n werkgever betaalt namelijk uit op de 24e, en dat was pas afgelopen maandag.

Opeens kon ik dus niet meer pinnen. Ik kon niet meer eten. Want de koelkast was ook leeg. En het nadeel van een spaarrekening bij een andere bank is dat het een dag duurt voor het geld op je betaalrekening staat.

Lekker slim gepland dus weer. Ik ben uiteindelijk maar met m’n creditcard naar de pinautomaat gegaan om € 100,- te pinnen, anders kwam ik het weekend niet door.

Ik ga dus een zakelijke creditcard aanvragen, om dit soort problemen te voorkomen!

 

4 gedachten over “Waarom geld voor je werkgever voorschieten zo vervelend is

  1. Oops…..en hierom houden wij dus een wat groter bedrag aan op de lopende rekening. Soms schat je een automatische betaling verkeerd in en das idd niet altijd handig.
    Helaas betaald je baas niet de rente voor het rood staan, das toch weer jammer.

    Like

  2. Wat vervelend zeg! Ik had hier vroeger (toen ik nog vaker rood stond toen ik reisde) een trucje voor: koop iets met je creditcard, en breng het na een uurtje terug. De meeste winkels geven je dan cash en storten het niet terug op je credit card (wel even vooraf informeren). 🙂
    Dit zou ik trouwens alleen aan mensen zoals die zoals jij normaal altijd genoeg geld hebben adviseren. Misschien voor een volgende keer als het ooit nog een keer gebeurt?

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s