September 2016 – Savingsrate

Dure vakantie.

Ik dacht; ‘laat ik eens beginnen met de conclusie’. Bespaart jullie weer tijd. Voor diegene die nog interesse hebben in het resterende deel, hieronder kunt u het vinden.

20160310-vakantiefoto

Schitterend meer, bovenop de berg.

Overzicht over september

20161003-ynab-totaaloverview

In een vorig blog schreef ik over hoe wij onze vakantie zo goedkoop mogelijk proberen te houden, maar toch fun met elkaar hebben. Dat hebben we de afgelopen maand gedaan. De foto hierboven maakt daar deel van uit. Het was in ieder geval erg gaaf!

Ontvangsten

20161003-ynab-ontvangsten-september

Weinig bijzonders deze maand. De overige inkomsten bestaan deze maand uit:

  • Na terugkomst van vakantie hebben we een flinke opruiming gehouden in huis. Dat heeft deze maand € 25 opgeleverd met de verkoop van een bureau dat we nog hadden staan, maar ons danig in de weg stond. Daarnaast hebben we nog een hele stapel boeken te koop, 5 voor € 12,50. Alleen daar schijnt tegenwoordig niemand meer interesse in te hebben helaas. Denk dat ik ze maar naar de kringloop doe.
  • Rente van KNAB! Op m’n spaar en betaalrekening. Deze worden elk kwartaal uitgekeerd.
  • Toeslag. Dit is opeens zorgtoeslag welke ik weer krijg. Zal wel terug betaald moeten worden na het indienen van m’n aangifte 2016.

Helaas zijn de cijfers nog steeds niet definitief vastgesteld, dus ik heb m’n bonus ook nog niet ontvangen. Grrr.

Vaste uitgaven

20160310-ynab-vaste-uitgaven

Nu las je hierboven over vakantie en dat die duur was. Toch zie je dat met name de gezamenlijke rekening er uit vliegt.

En dat komt, omdat ik naast de € 550 die ik normaal over maak, deze maand nog eens € 800 extra heb overgemaakt naar de gezamenlijke rekening. Kaching. En nog een keer kaching. Dat is gelukkig niet allemaal voor de vakantie. Of eigenlijk voor het grootste gedeelte toch wel. Want na onze vakantie zijn we het weekend erna nog eens een weekendje weg geweest wat ik toch ook wel vakantie mag noemen. Omdat dit het laatste mooie motorrijwaardige weekend van het jaar was, besloten we dat maar te doen. En we hebben genoten, volle bak. Heerlijk zeg. Alleen dat reflecteert nu aan het einde van de maand toch wel in een vrij pijnlijk overzicht. Vrijwel alle uitgaven (op diegene die ik met m’n creditcard heb gedaan na), zijn betaald van de gezamenlijke rekening.

De rest was niet zo spannend. Behalve dan dat m’n verzekeringsmaatschappij twee keer de premie voor de verzekering in 1 maand heeft geïncasseerd. Vermoedelijk omdat ze ook een dure vakantie hebben gehad.

Variabele uitgaven

20161003-ynab-september-variabele-uitgaven

Oooh yeah. Dit lijkt natuurlijk heel goed. € 125 minder uitgegeven dan begroot. Alleen een beetje jammer dat hier € 400 aan vakantie uitgaven in zit begroot. En ik deze voor ruim € 800 ook nog eens onder de vaste heb zitten en nog eens een weekend weg hier in heb zitten. Dat zijn namelijk de uitgaven die ik met de creditcard heb betaald. Minus het gedeelte wat ik van m’n vriendin heb weer gekregen.

Waar ik zelf nog wel trots op ben, is de categorie uitgaan en uit eten. Volgens mij is dit de eerste maand sinds m’n 16e dat deze op € 0,- staat. Zie ook m’n vorige blog over mijn uitgaven aan uitgaan en uit eten en de maatregelen die ik daarin me voorneem.

Conclusie

Deze maand gaf ik € 2066.53 uit. En ik kreeg € 2688.51 binnen. Dat betekent dat ik € 621.58 overhield.

En dat betekent een savingsrate van:

Inkomsten – (vaste uitgaven + variabele uitgaven) / Inkomsten = Savingsrate

€ 2688.51 -/- (€ 1720.44 + 346.09) / € 2688.51 = 23.1%. En dat is precies de helft van de 46% die ik voorspelde in m’n bericht van 19 september, waarin ik vooruit keek naar de maand september.

Wat me wel gelukkig stemt is dat ik de hand steeds beter op de knip weet te houden voor wat betreft m’n overige uitgaven. Dit biedt perspectief. Ook het feit dat ik geld over heb weten te houden, 600 euro maar liefst, in een voor mij toch wel erg dure maand maakt me stiekem toch wel een beetje trots. De eerstkomende vakantie of weekend weg is nog niet gepland, dus de komende maanden zal er flink gespaard kunnen worden!

 

 

 

Advertenties

4 gedachten over “September 2016 – Savingsrate

  1. Nette savingsrate voor zo’n vakantiemaand! Ik had in onze vakantiemaand ook “maar” een savingsrate van iets boven de 30%. Maar die ruim 600 euro kan lekker voor je aan de slag

    Like

  2. Zeker geen slechte maand voor eentje met hogere kosten ivm de vakantie. Met je 23% savings rate zit je dan nog steeds best hoog! Ben benieuwd hoe de volgende maand eruit gaat zien. Succes in ieder geval.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s