Werktrip!

Voor veel mensen heeft reizen voor het werk een magische aantrekkingskracht. Het op kosten van de baas reizen naar allerlei landen in de wereld wordt gezien als een van de meest leuke arbeidsvoorwaarden die je bij een baan kunt krijgen. 

Zo af en toe moet (of mag, het is maar hoe je het bekijkt) ik voor mijn werk naar het buitenland. Zo ook op nu, zittend in het vliegtuig type ik dit bericht. Op zondagmiddag op weg naar een aantal afspraken in het buitenland.

Uitzicht vanuit het vliegtuig, op een regenachtig Schiphol

Voor mij heeft het reizen voor je werk al wel een heel klein beetje zijn magie verloren. Negen van de tien keer zie je namelijk vrij weinig van het gebied waar je heen gaat. Dagen zijn lang en het is hard werken, dagen gevuld met afspraken van vroeg in de ochtend tot laat in de avond. En dan nog dineren, met collega’s of met zakenrelaties. Uiteindelijk ben je vaak rond half 10 op je hotelkamer, doodop. Aan het einde van de trip haasten naar het vliegveld en je bent weer thuis!

Ik besef me wel dat ik ontzettend verwend klink nu…

Gelukkig is het deze keer anders! De trip waar ik nu op ben heeft als doel om te inventariseren van de mogelijkheden voor het starten van een nieuw bedrijf in het land van bestemming. En, waar ik erg naar uit kijk, we blijven twee dagen langer om wat meer van het land te zien.

Daarnaast zijn de werktijden in dit land erg kort, waardoor ik ook ’s avonds wat meer tijd voor mezelf heb. Een erg leuk tripje in het vooruitzicht dus! 

10 gedachten over “Werktrip!

 1. Klinkt heel bekend. Heb alleen de laatste tijd niet zoveel gereisd, wat eigenlijk wel weer jammer is. Moet wel zeggen dat de trips die ik maakte vaker voor een wat langere tijd waren en dus soms nog tijd hadden om iets van het land te zien.
  Veel plezier op deze trip, hoop dat is succesvol wordt zowel zakelijk als prive.

  Like

  1. Als het inderdaad voor meer dan een paar dagen is, dan heb je die ruimte vaak wel. Werd je daar dan gedetacheerd of moest je echt assisteren bij installatie van iets oid? In mijn werkveld zijn het over het algemeen korte trips van een paar dagen tot maximaal een week. Langer heb ik tot nu toe niet mee gemaakt.

   Like

   1. Ik heb van alles gedaan, van 8 weken op 4 weken af op bouw projecten tot dag trips voor vergaderingen and/or aanbestedingen. Echter in het laatste jaar slechts 1 trip gehad naar Denemarken voor een vergadering, wist al bijna niet meer hoe schiphol er van binnen uit zag 😉

    Like

 2. Oh, wat leuk, dat klinkt als een betere trip!
  Ik mocht ooit voor mijn werk naar Parijs, voor drie dagen. Ik heb geen woord Frans hoeven spreken, zo weinig Frankrijk heb ik daar mee gekregen… Nee, dat soort reizen zijn nooit ideaal. Maar het idee is wel leuk vind ik. En nu ik moeder ben, zou ik het best willen: verplicht een paar uurtjes me-time in een vliegtuig 🙂

  Like

  1. Haha, Parijs ben ik ook een keer geweest voor werk. Geen woord Frans gesproken inderdaad, dat was precies zo’n reis als ik hierboven beschrijf. Kan me inderdaad voorstellen dat je als moeder wel eens een paar uur me-time kunt gebruiken, daar is zo’n vliegreis ideaal voor! Tenzij je met collega’s bent die dat niet begrijpen 😉

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s