Wat er is veranderd in mijn leven sinds mei

Sinds mei ben ik best een grote transitie door gegaan. Van een big spender, naar hopelijk een savingsrate van 50% over de rest van het jaar. Daar ben ik best trots op. Maar niet alleen op m’n bankrekening is er wat gewijzigd, ook in hoe ik ben en hoe ik om ga met allerlei zaken in mijn leven.

Wat is er dan zo zeer veranderd in hoe ik in het leven sta?

Nou, dat is vooral dat ik spullen niet meer zo belangrijk vind. En misschien nog wel meer, dat het me nog minder uit maakt wat anderen van me denken. Vroeger vond ik het belangrijk dat ik alles nieuw had, met m’n zo goed als nieuwe motor, dure iPhone en dure schoenen.

Dat is niet meer. Ik koop alleen nog spullen waarvan ik denk dat ze waarde toevoegen aan mijn leven. Of spullen die ik gewoon nodig heb om te blijven leven, zoals eten natuurlijk ;). Ik geef liever m’n geld uit aan ervaringen, die blijven me veel langer bij.

Ik hoef niet meer zo nodig alles te delen

Het is tegenwoordig heel normaal om heel je leven op Facebook, Twitter en Instagram te gooien. Ik zie het bij heel veel mensen, die elkaar allemaal maar opjutten om te laten zien waar ze nu weer zijn geweest en wat voor gaaf iets ze nu weer hebben gekocht. Iedereen laat alleen maar ‘de perfecte ik’ zien. Terwijl iedereen genoeg shit heeft in zijn leven, maar dat dan weer vrijwel nooit op internet gooit.

De plaatjes van m’n vakantie? Ik was eigenlijk van plan ze met jullie te delen, maar bedacht me later dat dat niet nodig is. Want ook hier zou ik dan alleen de mooie foto’s laten zien, maar dat ik een avond met m’n kop boven de wc heb gehangen omdat ik ziek was zou niet aan de orde komen. Ik kan jullie trouwens gerust stellen, hier zijn ook geen foto’s van ;).

Zo maar wat mijmeringen. Dit klinkt natuurlijk allemaal lekker zweverig, terwijl ik eigenlijk heel nuchter en rationeel ben. Toch vind ik dit een mooi moment voor reflectie, nu ik bijna een half jaar bezig ben. Wat is er bij jullie veranderd in hoe je in het leven staat sinds je Mustachian, consuminderaar of FO’er (or give it a name) bent geworden?

 

3 gedachten over “Wat er is veranderd in mijn leven sinds mei

  1. Wijsheid komt met de jaren. Bij mij (Mev. CF is hier altijd al beter in geweest) idd meer rust een meer tevredenheid met wat we hebben sinds we begonnen zijn met het doel van financieel onafhankelijk worden. Bevalt tot op heden prima, kan het iedereen aanraden. Maar het is soms moeilijk te leren om je niks van andere aan te trekken.

    Like

  2. Meer rust hoop ik ook te beamen als bij ons de eerste financiele stappen zijn gezet. Maar ik merk zelf wel een sterkere bewustwording tegen al het commerciele om ons heen. Mensen in mijn omgeving die dwepen met de nieuwe gadgets doet me eigenlijk niks meer. Net als de meeste gewone tv programma’s niet. Ik besteed mijn tijd gewoon liever anders, aan leuke herinneringen maken in plaats van ze maar continue te delen,

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s