Prijsstijgingen in autoverzekeringsland

En daar word ik nu dus ook door geraakt. Independer stuurde mij de polis voor het komende jaar weer toe, met een begeleidend schrijven, waarin ze vermeldden dat m’n maatschappij (Klik&Go) de prijzen had verhoogd met maar liefst 11%.

Ai. En dus was ik erg nieuwsgierig wat de prijs van Klik&Go dan zou zijn geworden. € 33.93 per maand met 45% korting op de premie. En dat terwijl ik het afgelopen jaar € 33,42 per jaar betaalde, met 40% korting op de premie. De prijs van de schadeverzekering inzittenden is wel gelijk gebleven.

Gelukkig ben ik niet verplicht te blijven hangen bij m’n huidige verzekeraar, ik ben er al twee jaar klant geweest en dat is voor mijn doen al vrij lang. Normaliter wissel ik elk jaar van verzekering, maar vorig jaar waren ze nog steeds de goedkoopste.

Op naar de website van Independer dus. En daar zie je dit na het invullen van je gegevens:

2016-09-21-21_09_32-autoverzekering-vergelijken-en-afsluiten-independer

En dat vind ik een beetje misleidend. Want door dit overzicht (nog exclusief de kosten voor de schadeverzekering inzittenden) had ik het gevoel dat mijn verzekering helemaal niet goedkoper kon.

Gelukkig zag ik rechtsbovenin nog de knop alle verzekeringen. Hier worden ook de verzekeringen getoond waar Independer niet wat aan verdiend. Dit verschijnt er dan:

2016-09-21-21_18_13-autoverzekering-vergelijken-en-afsluiten-independer

Opeens heb je dan een totaal andere top 3. Vermoedelijk kan Independer slechter verdienen aan FBTO dan aan Allsecur, want het aanbod van FBTO is een stuk interessanter voor de gemiddelde Nederlander. Alleen, ik ging nog even verder kijken. Want de premies die ik hierboven zie zijn nog weern stuk interessanter dan van FBTO.

Uiteindelijk ben ik bij Zekur uitgekomen, voor een premie van € 27.52 per maand. Hier ga ik mijn autoverzekering afsluiten. De enige vraag die ik nog bij hen heb uitstaan is of jaarbetaling nog een extra korting oplevert :). Betalen moet ik toch, dan maar liever met korting.

Waar hebben jullie je autoverzekering lopen? En wat zijn jullie daarvoor per maand kwijt?

 

2 gedachten over “Prijsstijgingen in autoverzekeringsland

  1. Hey, das grappig, we zitten ook bij de FBTO (simpelweg omdat ze de goedkoopste waren). Nu hebben we op dit moment alleen WA, met 75% no-claim en komen dan uit op €13,19. Echter, dit gaat wel omhoog naar €14,53 per oktober. Ook een flinke prijsstijging dus, maar door het lage bedrag valt de schade wel mee (krijgen verder nog 20% korting door netjes te rijden met een GPS chip in de auto). Ga dan ook dit jaar niet opzoek naar wat anders.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s