September 2016 – een vooruitblik

Ook al is het ondertussen al ruim over de helft van september, toch wil ik jullie graag even meenemen voor een ‘vooruitblik’ op deze maand. Vanwege m’n vakantie was ik hier natuurlijk nog niet aan toe gekomen maar ik wilde het jullie niet onthouden.

In de maand september zullen mijn uitgaven hoger liggen dan in augustus. Dit zal met name komen door de vakantie, voor de rest verwacht ik dat m’n kosten vrij laag tot nihil zullen zijn.

20160916-ynab-budget-september

Ontvangsten

De ontvangsten voor september zal mijn gewone maandsalaris zijn. Hoewel altijd welkom, verwacht ik geen extra bijkomende ontvangsten.

Vaste uitgaven

20160916-ynab-budget-september-vaste-uitgaven

Ook hier het standaard riedeltje. Hopelijk geen extra bijdrage aan de gezamenlijke rekening, zodat we hiermee op € 917 uit komen deze maand. De maand is tenslotte al duur genoeg met de vakantie er bij! Tevens hebben we de eerste 2 weken van de maand natuurlijk geen boodschappen nodig, wat er voor zorgt dat we prima rond zouden moeten kunnen komen.

Variabele uitgaven

20160916-ynab-budget-september-variabele-uitgaven

Naast de € 400 die ik wil uitgeven op mijn vakantie met m’n vriendin, verwacht ik eigenlijk weinig kosten. € 50 kosten voor een aantal keren tanken met de motor in de twee weken dat ik thuis ben, om te genieten van hopelijk een mooie nazomer en daarnaast nog € 50 overige. In september staan verder geen bijzondere feestjes op het programma, dus buiten misschien een enkele keer terras zou het een goede maand moeten zijn!

Conclusie

Over september zou ik, ondanks de vakantie toch nog een redelijke savingsrate moeten kunnen halen.

(Inkomsten -/- (Vaste uitgaven + variabele uitgaven)) / Inkomsten = savingsrate

(€ 2625 -/- (€ 917 + € 500) / 2625 = 46.0%. Dat zou heel relaxed zijn, in m’n vakantiemaand (de duurste maand van het jaar) toch nog een dergelijke savingsrate halen.

Maaaaaaar…. helaas kan ik jullie nu al mededelen dat de vakantie ‘iets’ duurder is uitgevallen dan verwacht. Dit bedrag gaat niet lukken voor september, wat het wel wordt zal blijken! 🙂

 

2 gedachten over “September 2016 – een vooruitblik

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s