Augustus 2016 – savingsrate

Met een beetje vertraging, maar hier is ie alsnog: mijn uitgaven en inkomsten over augustus. Augustus was een best redelijke maand. Uiteindelijk in de laatste paar dagen van augustus nog een aantal uitgaven gedaan die niet waren begroot, maar het viel me niet tegen.

20160916-ynab-augustus

Ontvangsten

Allereerst maar de ontvangsten. Deze waren een stuk lager dan begroot, doordat de verwachtte bonus nog niet binnen is. Ik heb het nog niet na kunnen vragen door mijn vakantie, maar ik vermoed dat het komt doordat de cijfers van ons bedrijf over het afgelopen boekjaar nog niet zijn vastgesteld en dat het daardoor is uitgesteld tot september. Voor de rest was hier weinig bijzonders over te vermelden, een normale maand.

Vaste uitgaven

20160916-ynab-augustus-vaste-uitgaven

Ook hier weinig spannends onder de zon. Aandachtspunt is wel de bijdrage aan de gezamenlijke rekening. Deze loopt toch wel fors op door een extra bijstorting van € 100 deze maand die niet voorzien was. In principe zouden we hier wel ruim mee moeten kunnen rondkomen, maar het blijkt toch lastig te gaan. Doordat we deze kosten nog niet zo lang bijhouden & de boodschappen vooral erg fluctueren vind ik het moeilijk in te schatten waar we hier nog op kunnen besparen.

De mobiele telefoonkosten vielen iets hoger uit dan gebudgetteerd omdat ik een hoesje voor m’n mobiele telefoon kocht, van € 12. Hopelijk hoeft deze dan niet meer gerepareerd te worden.

Variabele uitgaven

20160916-ynab-augustus-variabele-uitgaven

Iets over budget gegaan, maar wat een wirwar aan overspend en underspend was dat afgelopen maand zeg! Ik loop even alle categorieën door;

Persoonlijke verzorging en boodschappen

Kapper; à € 29,50. De weken voor mijn vakantie was ik zo druk, dat ik geen tijd had om naar de kapper te gaan. Daarom moest ik de dag voor mijn vakantie nog naar de kapper, maar dan wel naar de dure hier in de buurt. Hij was de enige die nog plek had. Oftewel, plannen loont want dit kan voor de helft of nog minder.

Daarnaast nog wat kleine boodschappen voor een avondje chillen met wat vrienden.

Medische kosten

Deze kosten waren uiteindelijk al in juli genomen omdat ze toen geïncasseerd werden. Gelukkig heb ik bericht van de zorgverlener dat ik een creditnota krijg, waardoor ik ruim € 168 terug mag verwachten in september of oktober. Hierover volgt nog een keer een blogbericht.

Kleding

Dit was geen uitgave, maar een terugstorting. Ik kreeg van Adidas nog € 39.54 teruggestort voor schoenen die ik in juli had besteld en betaald, maar in augustus had teruggestuurd. Daarnaast kreeg ik nog extra korting teruggestort van een eerdere bestelling.

Vakantie

Deze post betreft geheel en al de kosten van de tas die ik kocht voor mijn vakantie. Daarnaast nog een fleecetrui voor tijdens het wandelen, mocht het koud worden.

Uitgaan en uit eten

Dit blijft echt veruit de lastigste post voor mij en dit is dan ook de grootste driver achter de overspend van augustus. Hierin zat onder andere een ticket, nagekomen kosten van mijn festival in juli en daarnaast gewoon uitgaan. Gelukkige mededeling van mijn kant, in september ben ik tot nu toe nog niet uitgeweest! Maar ik was ook twee weken op vakantie haha.

Brandstof

Twee keer getankt met de motor voor ritjes met m’n vriendin. Het geld meer dan waard, want dit zijn echt onze uitjes samen <3.

Motor & auto

Dit betrof; een db killer voor de uitlaat van mijn motor. Deze ontbrak, waardoor ik iets te veel lawaai had (koeien sprongen op als ik langsreed, schapen begonnen te rennen etcetera). Hiermee is dat weer opgelost, want anderen hoeven geen last te hebben van mijn hobby.

Conclusie

De savingsrate voor augustus was het volgende:

(Inkomsten -/- (Vaste uitgaven + variabele uitgaven)) / Inkomsten = savingsrate

(€ 2682.92 -/ – (€ 1023,62 + € 332.48)) / € 2682.92 = 49,5%. 

Helaas net onder de 50%, maar al met al wel een percentage waar ik best trots op ben. Ruim onder de 72.5% die ik gebudgetteerd had, maar ik ben er nog redelijk nieuw in en hoop dat ik m’n uitgaven nog beter onder controle kan krijgen.

Een savingsrate van rond de 50% zou fantastisch zijn om de rest van het jaar vol te houden. Dan ben ik dik tevreden. Of gewoon tevreden en niet dik, want ik hou niet zo van overgewicht.

Advertenties

Een gedachte over “Augustus 2016 – savingsrate

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s