Boeken in mijn vakantie

In m’n vakantie wil ik een aantal boeken gaan lezen, eindelijk tijd om dat weer eens op te gaan pakken. Boeken lezen is al m’n hobby sinds ik een klein kind was; soms verslond ik 4 boeken op een dag. Op maandag om kwart over 3, zodra school uit was naar de bieb, het maximale aantal boeken halen en gauw weer naar huis om te beginnen met lezen. Het enige waarvoor ik dan stopte met lezen was het avondeten.

Tegen half 9 had ik dan een aantal boeken uit, waarop ik dan gauw weer naar de bieb fietste om weer nieuwe te halen. Want, de bieb was in mijn kleine dorpje maar twee keer per week open.

Tot zover dit verhaaltje uit m’n jeugd. Nu de boeken die ik wil gaan lezen in mijn vakantie. Het zijn werk- en personal finance gerelateerde boeken:

Work rules – Laszlo Bock


Dit boek geeft een kijkje achter de schermen bij Google. Hoe hebben zij hun organisatie ingericht? Hoe motiveren ze mensen? Hoe zorgen ze dat ze het best mogelijke talent binnen halen? 

Toch dad, poor dad – Robert Kiyosaki


Dit boek vertelt wat het verschil is voor je kennis over financiën of je een rijke vader hebt, of een arme. Hij vertelt over hoe hij advies kreeg van een vader met een eigen bedrijf (rich dad) en van zijn andere vader die leraar is (poor dad) en wat dit betekende voor zijn leven.

The Millionaire fastlane – MJ DeMarco


Naast Work rules! is dit het boek waar ik het meest benieuwd naar ben. Op meerdere Amerikaanse blogs heb ik gelezen dat dit het boek is wat je wil lezen als je streeft naar FIRE (Financial independenant retired early). 

Na mijn vakantie zal ik verslag doen van deze boeken. 

Hebben jullie nog leestips voor boeken over personal finance?

Een gedachte over “Boeken in mijn vakantie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s