Mijn andere levensdoelen voor 2016

Naast het behalen van de € 20.000 heb ik nog een aantal doelen voor 2016:

  • Het opmaken van m’n portfolio voor school, zodat ik mijn diploma aan kan gaan vragen. Dit is het enige wat ik nog moet doen hiervoor.
  • De beslissing nemen wat ik ga doen met mijn motor.
  • Andere mensen meer de ruimte geven om na te denken voor ik mijn oplossing inzet. Ik merk dat dit andere mensen lui maakt.
  • Mijn kwaliteiten meer inzetten voor de maatschappij dan ik tot nu toe doe.

Het opmaken van m’n portfolio lijkt me duidelijk. Dit is een ding wat gedaan moet worden, alleen door drukte op m’n werk en andere zaken waar ik m’n tijd aan besteed is hier nog niets van gekomen. Dit doel stel ik op 1 oktober 2016.

In een vorig blog vroeg ik jullie advies, over wat te doen met mijn motor. Ik ben jullie allemaal ontzettend dankbaar voor jullie adviezen hierbij, maar ik ben er nog niet helemaal uit. Wel ga ik er nog eens een weekend op rijden om te bepalen wat ik er echt mee wil. Daarna moet de beslissing genomen worden. Uiterlijk 1 november 2016 wil ik dat de motor of te koop staat, of dat er geen andere weer komt.

Doel nummer 3 is een doorlopend iets. Hierbij is het vooral zaak dat ik graag snel en goed wil, en daardoor een ander niet altijd de ruimte en tijd geef om zijn of haar oplossing te bedenken of uit te leggen. Omdat ik altijd mijn oplossing dan al klaar heb, komt het uitvoeren hiervan ook vaak op mijn schouders terecht en worden deze soms ook minder goed gedragen door mijn collega’s. Door hen zelf meer met oplossingen te laten komen hoop ik beide op te lossen, zodat ik zelf mijn handen meer vrij heb en minder overuren hoef te maken en mijn collega’s meer plezier in hun werk krijgen. Aan het einde van het jaar ga ik evalueren hoe dit gelukt is.

Mijn kwaliteiten meer inzetten voor de maatschappij, dat houdt voor mij in dat ik mijzelf en m’n kennis gratis ter beschikking ga stellen aan de maatschappij, maar dan wel voor doelen die ik zelf leuk vind om te steunen. Oftewel, in Oud Hollandsch; vrijwilligerswerk. Voor mezelf heb ik nog niet duidelijk wat voor vrijwilligerswerk ik wil gaan doen, maar dit is iets wat ik in de komende maanden uit ga zoeken. Ik wil zeker weten dat dit iets is wat ik leuk vind en waar ik ook achter sta, want vrijwilligerswerk is dan wel vrijwillig, maar zeker niet vrijblijvend. Ook daar rekenen mensen op je. Ik geef mezelf hierbij de tijd tot 1 december 2016 om duidelijk te krijgen voor mijzelf wat voor vrijwilligerswerk ik nog extra wil doen. Op dit moment zit ik namelijk al in een soort Raad van Toezicht en daarnaast doe ik wat kleinschalig werk voor onze motorclub. Dit laatste stelt alleen niet zoveel voor.

Wat zijn jullie doelen voor 2016? En zijn die al gerealiseerd?

 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s