Goedkoop is duurkoop?

Soms moet je iets meer uitgeven om kwaliteit te krijgen. Zo ook gisteren. In mijn blog van gisterochtend had ik het al over de keuze voor een rugzak voor tijdens mijn vakantie, waar door mij de opmerking gemaakt werd dat een rugzak van de Decathlon van € 20,- ook prima zou moeten kunnen voldoen. Gisteren was het motto dus; op naar de Decathlon! Vastbesloten niet meer dan € 30 uit te geven.

Daar hadden ze de keuze uit een stuk of 8 verschillende types tassen met variërende inhoud, voor elk wat wils dus. Ik begon met het passen van de goedkoopste tas van 30 liter, om alleen dit jaar te gebruiken en tijdens dagtochten. Helemaal fijn! Wat een heerlijke tas was dit zeg. Ik was er eigenlijk al uit dat deze tas het zou moeten worden.

Totdat ik een aantal gewichtszakken zag hangen en deze in de tas deed, om te kijken hoe de tas zich hield met wat gewicht er in tijdens het wandelen. Conclusie: op naar het volgende model om te passen. De tas sneed in m’n schouders, bood geen ondersteuning op de heupen en had een aantal schuurpunten.

Zo ging het met meer tassen, waarna ik uiteindelijk toch maar de tas van € 80,- paste. Gelijk goed, geen irritatiepunten, ook niet met 10 kg in de tas en mooi aansluitend op mijn lichaam. Tevens in een 50 liter variant, maar wel fors te comprimeren waardoor deze eigenlijk perfect aansloot op mijn behoeftes.

Zo heb ik gemerkt dat goedkoop ook duurkoop kan zijn. Als ik de goedkoopste tas van 30 liter had gekocht, had ik hier vermoedelijk de hele vakantie last van gehad. Nu heb ik een tas van € 50 meer, zonder irritatiepunten en precies wat ik wil. En ook volgend jaar bruikbaar. Ik vond het dus de moeite waard om hier meer voor uit te geven dan ik vooraf bedacht had, maar gelukkig nog steeds bijna de helft van de tas die ik eerder zag bij de Bever.

big_21dfe8beaf6f4ecc963baa705f80711b
De uiteindelijke keuze. Zie je me lopen vanaf volgende week in de Alpen, spreek me dan even aan! 😉

Zijn jullie wel eens vastbesloten om een bepaald bedrag uit te geven, maar er toch van af wijken? En hoe komt dat?

PS: mocht je het te warm vinden? Ga winkelen! Aangenaam koel in de winkels.

6 gedachten over “Goedkoop is duurkoop?

 1. Ik heb na heel lang aarzelen gekozen voor een Kipling schoudertas voor de zomer. Lichtgewicht, er kan veel meer in dan je op het eerste gezicht zou denken en ze zijn waterdicht. Ze zijn erg duur vind ik, bijna net zo duur als een leren schoudertas (die gebruik ik in de winter, dan sleep ik geen flesjes water en zonnebril mee), maar de kwaliteit is het geld absoluut waard.

  Like

  1. Hoi Wilma! Kipling zijn inderdaad goede tassen, die kreeg je niet kapot kan ik me nog wel herinneren van de middelbare school :). Een waterdichte tas is echt heel prettig, deze tas heeft daarvoor een ingebouwde regenhoes, zodat m’n kleren en andere spullen niet nat worden bij een buitje.
   Deze tas ga ik gebruiken op onze vakantie(s), wanneer we richting de Alpen afreizen om daar een wandelvakantie te doen. Verder heb ik nog een andere rugzak welke ik gebruik voor werk, daar past m’n laptop in en wat andere kleine spullen.

   Like

 2. Fijn dat je er op tijd achter kwam dat de tas met gewicht erin niet fijn zat! Ik heb ook weleens de neiging voor het goedkoopste te gaan, maar gelukkig lukt het me steeds vaker om even goed na te denken over wat echt belangrijk is en wat ik van iets verwacht.

  Like

  1. Ja, dat doet soms even pijn in de portemonnee, maar ergernis is in mijn ogen nog veel duurder :). Dat je er goed over na denkt wat je van iets verwacht zorgt er bij mij inderdaad voor dat ik een veel betere keuze kan maken, fijn om te horen dat dat ook voor jou geldt.

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s