Eten bestellen?

Gisteren las ik in het FD dat het bestellen van eten veel populairder aan het worden is. Er komen steeds meer nieuwe toetreders op de markt, en consumenten bestellen steeds vaker voedsel.

Nu woonde ik vroeger in een klein dorpje, daar waar we 2 snackbars hadden waar je langs moest om eten op te halen (bezorgen kan nog steeds niet overigens) en je verder geen Chinees of iets dergelijks had zitten. Misschien dat het daardoor komt dat het niet in me op komt om eten te laten bezorgen, maar ik vraag me af wat de meerwaarde is van het laten bezorgen?

Een goede maaltijd heb je binnen een kwartier klaar, scheelt flink wat geld (een gemiddelde avondmaaltijd kost mij rond de € 5 voor twee personen) en is ook nog eens vele malen gezonder. Twee pizza’s kosten minimaal € 10,-, het duurt normaal gesproken een half uur voordat het er is en het bevat een bak calorieën van heb ik jou daar.

Vandaar dat wij in het afgelopen jaar slechts 2 maal eten hebben besteld, wat niet eens lekker was en ook nog eens vreselijk duur (€ 30) in totaal, voor 2 maaltijden. Normaal eten we hier 6 keer van. Dan heb ik het niet eens gehad over de maagproblemen die dit soort maaltijden me vaak opleveren..

Laten jullie vaak eten bezorgen?

Hier overigens een link naar de download van het artikel. © Financieel Dagblad

3 gedachten over “Eten bestellen?

  1. Nooit, is een beetje lastig met al die voedingsintoleranties hier (oa gluten en melk). Als we dit wel hadden kunnen eten denk ik niet dat we vaak eten zouden afhalen. Een paar keer per jaar Chinees had ik wel heel lekker gevonden. Ik kook dus zelf of anders een boterhammetje (voor twee personen glutenvrij). Dat vind ik wel jammer met die dieten. Het lijkt me heerlijk om af en toe een diepvriespizza te pakken of de frituurpan aan te zetten en een lekkere loempia en frietjes te bakken. Ik maak zelf ovenfrietjes. Heel lekker, maar geen tijdwinst 🙂

    Geliked door 1 persoon

  2. Nou zo’n pizza heb je wel snel klaar, maar een complete authentieke indonesche rijsttafel of een indiaase curry zijn toch andere koek wat dat betreft. Ook sushi of andere nogal bewerkelijke zaken laat ik nog wel eens bezorgen. Dan bel ik als ik bv uit het zwembad weg rijd en spreek een tijd af wanneer het bezorgd wordt. Dat scheelt dan in de tijd. Het niet zelf hoeven koken betekend dat ik die tijd aan andere dingen kan besteden, een goede maaltijd die ook nog niet saai is en ook nog erg lekker kost meestal wel heel wat meer dan 15 minuten. (Wij zijn geen aardappel, vlees, groenten eters, hooguit als opa en oma langskomen, maar dan ook eigenlijk niet) Het scheelt nogal in de afwas, zeker ten opzichte van zo’n rijsttafel.

    Geliked door 1 persoon

  3. ..ik bestel af-en-toe eten, meestal Indiaas of Japans, maar ga regelmatig uit eten. Is gewoon erg leuk, gezellig en lekker! We eten altijd erg gezond, niet alleen thuis maar ook in restaurants, bistro’s en kleine eethuisjes!

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s