Mijn uitgaven per dag

Onlangs had Mevrouw Money Wenkbrauw een leuk blogbericht, waarin ze bijhield waar zij nou per dag haar geld aan uit geeft. Ik vond het een erg leuke blog en reden voor mij om ook eens hetzelfde te doen. Ik heb dit gedaan met gegevens vanaf 1 januari 2016 tot en met 31 juli 2016, waarbij ik ben uitgegaan van 30 dagen per maand, 360 dagen per jaar.220 dagen dus. Leuk om eens te zien, al zaten er voor mij geen hele grote verrassingen tussen.

Hieronder eenzelfde grafiek als in de blog van MMW, waarbij het belangrijk is te weten dat ik geen gebruik maak van potjes of afschrijvingen. Enkel uitgaande cash verschijnt in een van deze categorieën.

Uitgaven per dag

Voor mij zijn de grootste categorieën:

 1. Bijdrage aan de gezamenlijke rekening
 2. Motor & auto – onderhoud & spullen
 3. Uitgaan & uit eten

En laten nummer 2 en 3 nou net de categorieën zitten waar ik van hoop dat deze over de periode juli tot en met december fors omlaag zijn gegaan. Voor de categorie motor & auto onderhoud & spullen hoop ik dat dit voor deze periode +/- € 1,- per dag is en voor uitgaan en uit eten heb ik dit gebudgetteerd op € 3,33 per dag. Zie hiervoor mijn vorige blog over uitgaan & uit eten gaan.

Gemiddeld gezien geef ik € 61.03 uit op een dag. Ik alleen, dus zonder de uitgaven van mijn vriendin. Dat vind ik veel, heel veel. Gelukkig zijn al een hoop maatregelen genomen, waardoor die € 60,- hopelijk gaat dalen tot onder de 40,- om er voor te zorgen dat ik zo snel mogelijk FO wordt.

Weet jij wat je gemiddeld per dag uit geeft? En waaraan je dat uit geeft?

Advertenties

3 gedachten over “Mijn uitgaven per dag

 1. Ik zit op het moment net wat onder de €27 per dag. Mijn grootste uitgave is ook mijn bijdrage aan de gezamenlijke rekening; ruim €18 per dag. Daarvan worden kosten die met het huis te maken hebben betaald, plus de boodschappen. Daarnaast geef ik nog geld uit aan mijn OVL, speciale voeding voor de kat, zorgverzekering (oké, dat is een reservering, maar alleen omdat ik dat vooraf per jaar betaal), goede doelen, reisverzekering en de sportschool.

  Like

  • Dank je! We hebben op dit moment een huur appartement, waar we sinds ruim een jaar wonen. Dit kost ons € 715 per maand, huur inclusief servicekosten. Daarnaast nog € 50 voorschot p.m. aan gas en elektriciteit en € 15,- naar onze waterleverancier. Onderhoud hebben we eigenlijk niet, dus daar zitten geen kosten aan verbonden voor ons.

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s