Een paar dagen zonder smartphone

En wat een rust daalt er nu al over me neer. Vanochtend kwam de koerier m’n smartphone ophalen van m’n werk, omdat ik een flinke barst er in had zitten en dit gerepareerd moest worden (wat gelukkig dan weer vergoed wordt door de inboedelverzekering). Ze kwamen alleen onverwachts, ik had ze pas morgen verwacht.

IMG_1303
Een flink stuk uit het scherm gebroken rechtsboven.

Daardoor zat ik vandaag zonder smartphone. En eerlijk is eerlijk, het bevalt me wel. Af en toe nog wel wat ontwenningsverschijnselen op momenten waarop je je smartphone er normaal wel bij pakt, maar dan besef je: oh het kan helemaal niet. Ik zie meer van de omgeving, zit niet continu op allerlei blogs en internet te kijken en heb niet de stress van het missen van een mailtje van m’n werk. Want ik mis ze allemaal en dat weet ik, omdat ik ze pas weer kan zien als ik weer op m’n werkplek zit.

Alleen, over 5 dagen is m’n smartphone er weer. En ik ben bang dat ik dan gewoon weer in m’n oude ritme verval. Iemand nog tips om dit te voorkomen? Misschien moet ik toch eens een poging wagen om een week of 2 met een oude Nokia te doen…

Een oude Nokia nemen scheelt me wel iedere 2 jaar een uitgave van € 300,- (ik weet dat een iPhone duurder is, maar die koop ik dan ook niet weer). Daarnaast zou ik geen databundel nodig hebben, waardoor ik toe zou kunnen met een abonnement van € 10,- per maand. Wat dan weer volledig vergoed wordt door m’n werkgever.

Alleen, een smartphone is toch ook wel handig. Je hebt geen navigatiesysteem nodig, geen extra camera, geen MP3 speler en je kunt altijd in zien hoeveel geld je nog op je bankrekening hebt staan.

Moeilijke keuze dit. Hoe gaan jullie door het leven, met smartphone of zonder smartphone? En met abonnement of pre-paid?

 

2 gedachten over “Een paar dagen zonder smartphone

  1. Ik heb de app moments gedownload, die heel hard gaat piepen als ik over een vooraf ingestelde tijd heen ga. Superirritant, maar heel effectief om de tijd wat te beperken.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s