Rustige periode op het werk als collega’s vakantie hebben?

Vaak lees je dat mensen het fijn vinden om later in het jaar op vakantie te gaan. Dan kunnen ze lekker doorwerken tijdens de zomervakantie, doordat veel andere collega’s met vakantie zijn en ze dan geen afleiding hebben. Mij leek dat eigenlijk ook wel lekker, waardoor wij besloten pas in september op vakantie te gaan en we beiden deze zomer lekker door konden werken. Lekker rustig op kantoor, dat was mijn vooruitzicht.

Daar is dus eigenlijk niets van terecht gekomen. De afgelopen twee weken (en de komende week) was mijn manager op vakantie en waren er 3 mensen uit mijn team op vakantie. Daarnaast ontstond er afgelopen vrijdag opeens een spontaan planningsprobleem, toen de overige twee mensen uit mijn team ook uitvielen.

Je zult dus begrijpen dat het voor mij niet zo’n rustige periode is geweest de afgelopen twee weken. Ik heb afgelopen week ruim 75 uur gemaakt en de week er voor meer dan 60. Dit had een flinke impact op mij en ons leven, maar gelukkig kon ik dit doen in de wetenschap dat het maar tijdelijk was.

Is het bij jullie rustiger op het werk als veel collega’s vakantie hebben? Of moeten jullie juist extra veel taken oppakken en ben je extra druk?

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s