De kost gaat voor de baat uit

Sinds 12 jaar heb ik lenzen, daarvoor 10 jaar een bril gehad. De laatste jaren vind ik lenzen echter steeds vervelender worden, elke avond dat gedoe met het poetsen van lenzen, vaak droge ogen en dan ook nog eens die kosten.

Want lenzen zijn voor mij een niet te onderschatten kostenpost ieder jaar, met ruim € 350 aan kosten per jaar. Mijn lenzen zijn zo duur, omdat ik erg gevoelige ogen heb. Heb al 10 soorten lenzen geprobeerd, maar geen enkele kon ik fatsoenlijk een dag dragen zonder problemen wat me bij m’n huidige wel lukt. Behalve dan die droge ogen.

Om deze twee dingen om te zetten in 1 voordeel is er 1 optie, geen lenzen meer dragen. Alleen met -5 aan beide ogen is dat ook weer lastig en ook niet zo veilig. Daarom wil ik graag mijn ogen laten laseren, mits ze daar geschikt voor zijn. Bij de kliniek waar mijn opticien mee samenwerkt, Eyescan, bieden ze hiervoor 3 opties aan.

2016-08-16 09_17_14-Ooglaseren_ Door Consumentenbond bekroond met álle vinkjes! Eyescan
De drie behandelmethoden van Eyescan

Hierbij spreekt mij de optie TransPRK het meest aan. De kosten zijn wel een stuk hoger dan bij een LASEK behandeling, maar de hersteltijd is ook een stuk korter. Ook de behandeling van de oppervlakte laag met een laser in plaats van met alcohol doet voor mij een stuk nauwkeuriger aan, alcohol in mijn oog geeft me toch niet zo’n veilig gevoel doordat het (lijkt mij) moeilijker te doseren is dan een laser.

Nu betekent dit, dat wanneer ik geen korting zou krijgen, ik € 2800 kwijt zou zijn aan het laseren van beide ogen. Met jaarlijkse kosten van € 350 zou dit voor mij betekenen dat de terugverdientijd van deze investering op 8 jaar ligt. Dat is best lang, een stuk langer dan ik normaal aan houd voor het doen van een investering op m’n werk, daar sturen wij op een tvt van liefst 3 jaar.

Maar goed, we zijn hier niet op m’n werk. De voordelen van het laseren zijn natuurlijk veel groter:

  • Nooit meer ’s avonds m’n lenzen in- en uit doen.
  • Nooit meer droge ogen door de lenzen
  • Gegarandeerd goed zicht (tenzij het mis gaat natuurlijk)
  • Jaarlijks € 350 minder uitgaven.

En de houdbaarheid van laseren is natuurlijk onbeperkt. Na die 8 jaar blijft de teller lopen zo lang ik leef en dat is hopelijk nog wel iets langer dan 8 jaar. En, ik kan natuurlijk altijd afwachten tot er een kortingsactie loopt, vorig jaar hadden ze die ook! Dat scheelde maar liefst € 800,-.

Hebben jullie ervaring met het laseren van ogen? Of nog tips voor een goede kliniek waar het minder duur is?

Een gedachte over “De kost gaat voor de baat uit

  1. Onbeperkt… tot je een leesbril moet haha. Ik ben bezig met de zelfde afweging (+optie drie: weer gewoon een bril) maar ben bang voor t risico. Een medische ingreep brengt altijd risico’s met zich mee. Ik houd het nog maar even bij mijn ultradunne lenzen, maar ben benieuwd naar je keuze en het resultaat.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s