Weer een cadeautje van een creditcard maatschappij

In een vorig blog schreef ik al eens over de cadeaus die creditcardmaatschappijen geven bij het nemen van een nieuwe creditcard. Daar heb ik wederom gebruik van gemaakt, alleen in dit geval eens niet vanwege het cadeau.

In het vorige blog schreef ik dat ik voorheen een Visa creditcard had en nu een American Express creditcard had genomen, vanwege de goede actie en het hoge aantal miles dat daar bij kwam. Nu wilde ik de creditcard gebruiken, alleen kwam ik er achter dat een AE creditcard bij weinig webwinkels geaccepteerd werd en ook nog eens lang niet altijd in combinatie met een PayPal account geaccepteerd wordt. En laat ik nou net daarvoor mijn creditcard regelmatig gebruiken, om online aankopen te doen waarvan ik me wil verzekeren dat ze aankomen en de aankoopverzekering van een half jaar op wil hebben.

Dat was dus het American Express avontuur, een creditcard waar ik eigenlijk maar weinig aan heb.. De kaart is dus maar opgezegd, om te voorkomen dat ik volgend jaar word opgezadeld met een kaartbijdrage van € 65.

Daarom ben ik op internet gaan kijken voor een goede deal van een Visa creditcard, wat mij voorheen altijd goed beviel en kwam ik uit bij de ANWB waar je voor € 14,50 per jaar (het eerste jaar gratis) een Visa creditcard hebt en daarnaast nog een Rockbox Brick bij krijgt. Een Rockbox Brick is een portable Bluetooth luidspreker, waar eigenlijk verrassend goed geluid uit komt voor z’n formaat! Ik gebruik de luidspreker om muziek af te spelen als ik ’s avonds nog aan het werk ben op m’n laptop en wil hem mee gaan op vakantie om lekker wat muziek af te kunnen spelen bij de tent.

IMG_7066
De Rockbox Brick Fabriq edition

Als consuminderaar (al vind ik dat eigenlijk niet de goede typering voor mezelf) ben ik wel zo eerlijk om te melden dat ik deze kaart ook volgend jaar ga opzeggen, om daarna weer een creditcard te nemen met het eerste jaar gratis. Hopelijk wel weer met cadeautje, want die zijn stiekem toch wel leuk om te krijgen. Het wordt in ieder geval wel weer een Visa of Mastercard, want die geven mij toch wat meer vertrouwen dat ze ook op vakantie zijn te gebruiken

Maak jij wel eens gebruik van de acties van creditcardmaatschappijen?

3 gedachten over “Weer een cadeautje van een creditcard maatschappij

 1. Dit is een van die weinige dingen waar ik al jaren gebruik maak van dezelfde maatschappij. Dom eigenlijk, ik ga me er weer eens in verdiepen!

  Like

  1. Het is eigenlijk nog makkelijker dan overstappen van energiemaatschappij! Je kunt gewoon telefonisch opzeggen en daarna een andere uitzoeken en aanvragen. De tijd tussen aanvragen en ontvangst is maar ongeveer 10 dagen. De meeste leuke acties zijn wel voorafgaand aan de zomervakantie. Succes er mee!

   Like

   1. Dat is eigenlijk wel waar ja, want ik gebruik mijn creditcard alleen op vakantie en soms als ik iets online koop. Ik ga het morgen gelijk doen!

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s