Hoe ik ook op m’n vakantie bespaar (en het toch leuk houdt!)

Om mijn doel te behalen is voor mij alles geoorloofd. Ook het toch wel vaak heilige huisje wat vakantie heet. Voorgaande jaren gaven wij vaak richting de € 1500 per persoon uit aan een vakantie van 2 weken, deze zomervakantie is het streven dat niet meer dan € 600 te laten zijn voor een vakantie van dezelfde lengte.

Om te kunnen weten hoe we dit doen, is het wel van belang te weten hoe onze voorgaande vakanties er uit zagen. Wij zijn een stel dat ontzettend veel van kamperen en motorrijden houdt. Dat was dus wat we voorgaande jaren deden, waarbij we helaas door de enorme regenval of pech toch nog veel uitkwamen in een hotel in plaats van in onze tent. Daarnaast is motorrijden duur. Elke dag ben je minimaal € 30 kwijt aan brandstof en daarnaast kun je bijna geen eten mee nemen op de motor. Lunchen deden we vaak in restaurants (wat voor mij extra duur is omdat ik altijd vrij veel eet en dus soms wel twee keer mocht per dag) en ook voor het diner gingen we vaak uit eten.

Dit jaar is het plan anders; omdat mijn vriendin haar schulden af wil bouwen en ik wil toewerken naar een NW van € 20k per einde jaar hebben we besloten om niet voor een motorvakantie te gaan van 2 weken, maar voor een bergwandelvakantie. Hoe dit dan geld zou moeten besparen? Door (geniet je even mee? :D) een volpension hotel hotel te vinden voor 5 overnachtingen voor € 250 p.p.! Dit biedt ons in ieder geval voor de eerste week al de zekerheid dat onze kosten die week vrijwel nihil zullen zijn. Daarnaast zullen we nog een doorreizen naar Slovenië / Kroatië om daar een week op de camping te staan. Ook voor deze week verwachten we zo’n € 250 p.p. uit te geven aan allerlei verschillende kosten, we zullen veel in de natuur te vinden zijn dus dit moet prima lukken. Omdat we de eerste week al elke avond ‘uit eten’ zijn geweest in ons hotel, zullen we de tweede week wat vaker zelf koken, al schijnt uit eten te gaan tegen Kroatische of Sloveense tarieven ook niet verkeerd te zijn 🙂 daarnaast reken ik nog op € 100 per persoon aan brandstof, tol- en overnachtingskosten voor de heen en terugreis.

einsee_ausfluss
Hier een foto van de site van SNP met de omgeving waar wij naar toe gaan 🙂

Alle gear die tot nu toe is aangeschaft reken ik niet mee, omdat deze meerdere vakanties mee zullen gaan. De kosten hiervan tot nu toe vielen ook nog mee:

  • Wandelschoenen ANWB (€ 60,-, afgeprijsd vanaf € 120)
  • Wandelstokken Decathlon (€ 35)
  • Wandelsokken 3 paar Decathlon (€ 30)
  • Bergwandelrugzak Decathlon (nog aan te kopen, verwacht +/- € 40)

Ook hier kun je het zo gek maken als je zelf wilt. Voor mijn wandelschoenen besloot ik eerst naar de Bever te gaan om te kijken wat hier allemaal voor keus was, maar al gauw kwam ik er achter dat geen van de schoenen echt lekker zat en ze waren allemaal boven de € 220,-! Bij de ANWB heb ik toen schoenen besteld voor € 60,- die en fijner zaten en waterdicht waren, weer een verschil van € 160.

Voor de andere zaken geldt natuurlijk hetzelfde, wanneer je je alleen focust op kwaliteit loop je soms koopjes mis die net zo goed zijn. Daarom ben ik nu al groot fan van de Decathlon, goedkope spullen die kwalitatief wel goed zijn.

Hoe besparen jullie op vakanties en op spullen die je nodig hebt voor je vakantie?

 

3 gedachten over “Hoe ik ook op m’n vakantie bespaar (en het toch leuk houdt!)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s