Juni 2016 – savings rate

Een hele late update, zo halverwege de maand. En ook een hele snelle, omdat ik geen tijd heb door alle drukte op m’n werk door m’n nieuwe rol om alles uit te typen. Daarom hier snel een overzicht:

2016-07-14 18_55_04-YNAB

Duidelijk dus. Juni was een goede maand door hoge inkomsten, naast het normale salaris ook de teruggave van de belastingdienst à € 1144.

De vaste uitgaven waren wat hoger dan gepland, met name door een extra storting op de gezamenlijke rekening van € 100, omdat we anders de maand er niet mee zouden redden. Hier moeten toch maatregelen genomen worden om er voor te zorgen dat dit niet meer nodig gaat zijn, hoewel ik tijdens het typen van dit bericht al wel weet dat dit ook in juli het geval gaat zijn.

Bij de variabele uitgaven moet ik met de billen bloot, hier ga ik € 769!!! over budget. Dit komt door de volgende zaken:

  • Een extra en ongeplande reparatie aan mijn motor à € 135
  • Uitgaan, waar ik € 70 meer uitgaf dan gepland. Het festival was wel erg gaaf, maar zo voelt het toch een beetje zuur als je flink over je budget gaat.
  • Kleding, voor € 216.85, waar ik € 0,- had gepland. Hierin zitten voor € 80 aan uitgaven voor de komende vakantie, o.a. wandelschoenen en wandelsokken. Het restant zijn mijn nieuwe van Lier schoenen, waar ik nu nog steeds wel heel erg blij mee ben. Dat maakt iets goed..
  • Een post overige van € 391,-, bestaande uit een bestelling die ik weer terug gestort heb gekregen en wat kosten die gedeclareerd zijn bij mijn werkgever en bij het loon van juli weer worden uitbetaald.

Als ik de € 391 er van af trek, is dit nog steeds een overschrijding van € 378. Werk aan de winkel dus!

Mijn savingrate deze maand viel door deze extra kosten een stuk lager uit dan verwacht. Waar ik had gedacht dat ik door de extra teruggave van de belastingdienst kon rekenen op een savingsrate van rond de 65%, kwam dit uit op:

(€ 3741.66 -/- ( € 1058.33 + € 1044.54 )) / € 3741.66 = 43.7%. Dus, de bijl in die kosten!

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s