Strategische wijziging op komst

In m’n vorige blog schreef ik het al, vanaf 1 juli ontvang ik maandelijks € 150 extra salaris. Daarnaast ben ik vanaf 1 juni ook al extra salaris gaan ontvangen, omdat ik op papier meer uren ben gaan werken (in de praktijk maakte ik ze toch altijd al). Dit zorgt er voor dat ik maandelijks zo’n € 250 extra netto te besteden heb, toch een leuk bedrag.

Daarnaast konden jullie in m’n vorige blog ook al lezen over het eventuele werken in het buitenland, iets wat ik altijd graag heb gewild. Dit lijkt nu een stukje concreter te zijn geworden, wat ook betekent dat het geld dat ik wil sparen, niet meer direct nodig zal hebben voor het aanschaffen van een huis. Want een huis aanschaffen is leuk, maar hem binnen 2 / 3 jaar (of zelfs nog korter) weer verkopen omdat je naar het buitenland gaat verhuizen is nou niet echt een goede investering. Daar hoef ik geen calculatie op los te maken, met alle bijkomende kosten zoals een hypotheek, notaris & verhuizing en verbouwingskosten.

Daarom heb ik zojuist een wijziging aangebracht in de verdeling tussen sparen en beleggen. Ik verwacht per eind deze maand de € 10.000 kaap te passeren, wat mij een goed genoeg gevulde fuck-you fund (een direct opneembare buffer waarmee ik fuck you kan zeggen tegen m’n werkgever indien ik het met iets zodanig oneens ben dat ik geen zin meer heb om voor hen te werken) geeft om een groter deel van mijn maandelijkse besparingen in beleggingen te gaan steken.

Vanaf 1 augustus (eerder kon niet) zal ik maandelijks een bedrag van € 500 in de indexbeleggingen stoppen. Na het bereiken van de € 20.000 kaap zal ik dit bedrag gaan verhogen en al m’n besparingen in indexbeleggingen doen, zodat deze mij op korte termijn al een bescheiden passief inkomen kunnen gaan genereren.

Dit doet me denken aan een album van 50 Cent wat ik een jaar of 10 geleden wel eens luisterde.

Get Rich Or Die Trying
Keyart for Get Rich or Die Tryin’

Zijn jullie al bezig met een passief inkomen te genereren, naast de aflossingen op eventuele schulden?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s