Het feest dat creditcard heet

Al een tijdje maakte ik gebruik van een Visa creditcard, die ik in 2014 heb genomen.

Creditcardbedrijven verdienen goed aan je als klant die regelmatig zijn creditcard gebruikt. De creditcardmaatschappij verdient per transactie zo’n 1,5% aan je, dat zijn kosten die de winkelier aan de creditcardmaatschappij afdraagt voor de betaling die jij hebt gedaan. Daarnaast ontvangen ze van de eigenaar zo’n € 30 per jaar* aan vergoeding voor het überhaupt gebruik mogen maken van de creditcard. Je snapt dus wel dat zij jou graag willen toevoegen aan hun klantenbestand, want iedere klant is een goudmijntje. Vermoedelijk verdienen ze hun kosten al terug met de gebruiksvergoeding die jij als klant betaalt en daarnaast ontvangen ze dus ook nog een fors bedrag per transactie.

Omdat ze graag jou als klant willen, hebben ze vaak leuke aanbiedingen. En daar maak ik dan weer gebruik van, als iemand die soms toch wel leuke spullen wil hebben, maar niet altijd bereid is daarvoor te betalen.

Zo had in 2014 ICS een leuke actie met hun Visa creditcard, een van de meest geaccepteerde creditcards in de wereld. Wanneer je een creditcard bij hen nam, kreeg je een tegoedbon voor een Ray-Ban zonnebril ter waarde van € 140, te besteden bij Pearle. Hier heb ik natuurlijk graag gebruik van gemaakt!

In 2015 had ICS een actie met een Visa creditcard, alleen dan met € 50 shoptegoed. Ook een leuke actie, alleen wat minder leuk dan in 2014 toen ik juist op zoek was naar een nieuwe kwalitatief goede zonnebril omdat mijn oude het had begeven. Verder waren er geen echt leuke acties bij creditcardmaatschappijen.

Onlangs was ik op zoek naar een nieuwe creditcard, omdat ik de € 36,50 die ik jaarlijks betaal voor mijn Visa creditcard wel erg veel vind. Hierbij heb ik net als in 2014 een zoektocht gedaan naar de creditcard die weer de meest voordelige aanbieding gaf. Dat was ditmaal American Express. Zij geven op dit moment een aanbieding voor een creditcard met de volgende voorwaarden:

  • Gratis gebruik het eerste jaar
  • Een Sony Action cam t.w.v. € 200,- bij minimale besteding van € 100 in de eerste maand.

Omdat ik graag motor rijd en het ook leuk vind om dit vast te leggen en te laten zien aan vrienden / familie was dit een erg leuke aanbieding voor mij! Ik heb hier dan ook gretig gebruik van gemaakt, temeer omdat dit een gadget was die ik eigenlijk te duur vond.

Het enige grote nadeel van American Express is dat het nergens geaccepteerd wordt, dus ik moet nog maar zien of ik aan m’n betaling van € 100 kom deze maand.. Daarna kan de card doorgeknipt en opgezegd worden!

 

3 gedachten over “Het feest dat creditcard heet

    1. Wat leuk dat je reageert! De American Express creditcard ga ik vermoedelijk wel na dit jaar opzeggen, ik vind hem na wat zoekwerk toch wel erg duur en de acceptatiegraad valt me eigenlijk ook erg tegen. De Visa card van de ANWB is ook nog een goede, voor maar € 14.95 aan kosten per jaar & daar krijg je op dit moment een speakertje bij, altijd handig voor op het strand of als we met wat vrienden ergens zitten 🙂 Leuke site trouwens om in de gaten te houden!

      Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s