Een lezenswaardig artikel voor huizenkopers

Deze exercitie met het sparen van 20.000 euro in ruim een half jaar ben ik onder andere begonnen om daarmee een flink deel spaargeld in te kunnen brengen bij de aankoop van een eigen woning. Ook ik kijk wel eens naar programma’s als ‘De grote verbouwing’ en droom wel eens stiekem weg van een oude vervallen boerderij die ik samen met m’n vriendin eigenhandig helemaal opknap. Daarom was het zo leuk om onderstaande column te lezen van Erica Verdegaal. Deze column heeft mij de ogen geopend over hoe iedereen wordt meegezogen in de marketing trucjes. De column kun je lezen door hieronder te klikken op het linkje. Copyright van het FD natuurlijk.

Column Erica Verdegaal

Ik ben erg benieuwd wat jullie van haar column vinden. Sowieso zijn haar columns altijd de moeite waard om te lezen, mogelijk ga ik ze vaker delen met jullie.

4 gedachten over “Een lezenswaardig artikel voor huizenkopers

 1. dag overeldzaken. Ik ben pas een paar dagen geleden begonnenmet bloggen en wij consuminderen al 30 jaar (nee dat bestond toen nog niet en was helemaal niet in). Wij hebben toen in 10 jaar een hypotheek afgelost (tegen ieders advies in) en leven nu makkelijk we werken omdat we het willen maar als we over een paar jaar willen stoppen kan dat ook, door een flinke buffer spaargeld, zijn al midden 50ers, en onze kinderen zijn de deur uit en hebben hun eigen huizen gekocht.
  Als je een leesadvies wil, raad ik je aan het boek: Je geld of je leven. Van Hanneke van Veen te lezen. Nog altijd actueel. Je kunt er je werkelijke uurloon uitrekenen. Hoeveel verdien je en wat investeer je qua tijd incl. reistijd voorbereidingen thuis, uitgaven aan werkkleding, autokosten enz. Ik heb dat 25 jaar geleden ook gedaan, het opent je ogen. En dan een advies: volg jullie eigen pad, kijk wat jullie willen in de toekomst en handel daar naar, en vraag daar advies over.
  Een voordelige regelgeving/wet is maar een paar jaar geldig, dan komt er een nieuw kabinet en alles gaat weer op de schop, dus 15 vooruitkijken in je financiën is bijna onmogelijk. Mijn blog: tevredenheidengenoegenblog Vriendelijke groet Els

  Like

  1. Dat boek heb ik inderdaad al gedeeltelijk gelezen, moet hem nog een keer helemaal uitlezen. Mooi dat jullie toen al jullie eigen keuzes maken en tegen de massa ingingen, dat levert jullie nu veel gemak op! Ik ga je blog volgen, dankjewel!

   We proberen inderdaad zoveel mogelijk onze eigen weg te volgen, er hangen nu nog een paar dingen uit het verleden die last geven, maar die hopen we zo snel mogelijk op te lossen. Gelukkig heeft mijn vriendin dezelfde mindset als ik heb, erg fijn!

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s