De reis uitstippelen blijft leuk

We gaan hier verder, met augustus tot en met december.

Augustus

In augustus verwacht ik naast de normale spaarrekening nog een aflossing van een lening die ik heb verstrekt aan een derde. Hier staat op dit moment bijna € 2000 open, waarvan ik in Augustus verwacht zo’n € 500 terug te krijgen.

Tezamen met m’n reguliere spaarbedrag van € 1350 maakt dat een toevoeging van € 1850 aan mijn saldo.

Dat zou betekenen dat mijn saldo op € 14 914 uit komt, bijna 75% (74.6%) van m’n doel! Wow! 🙂

September

In september verwacht ik wat minder te sparen, doordat ik dan een ruime week op vakantie ben samen met m’n vriendin. Hier verwacht ik zo’n € 600 aan uit te geven, wat ik dan natuurlijk niet kan sparen. Als ik deze extra uitgave mee reken, zou ik alsnog zo’n € 750 moeten kunnen sparen, laten we hopen dat de vakantie niet duurder uit valt. Later zal ik meer vertellen over mijn vakantie.

Dit betekent wel dat het bereiken van mijn doel wat minder snel gaat dan gepland natuurlijk, maar het zou nog goed moeten komen.

Eind september is dan de grens van € 15.000 overschreden, en de magische 75% grens. Aan het einde van deze maand zou ik een waarde moeten kunnen hebben van ruim € 15 600, oftewel 78.3% van m’n doel. Helaas door de vakantie maar een kleine stijging van 3.7%, maar met hard werken moet je ook hard ontspannen! 🙂

Oktober & november

In deze maanden verwacht ik naast mijn reguliere sparen geen bijzonderheden, hopelijk zal er nog een deel van de lening worden afgelost, maar ik weet niet zeker of dit door diegene ook zal gaan lukken. Als ik er vanuit ga dat dit niet gaat lukken, betekent dit een toename van € 2700 in m’n spaarsaldo, oftewel € 18300. Dit betekent 91.5%!

December zal dus een forse spaarmaand moeten betekenen, € 1700 zal er deze maand gespaard moeten worden.

December

Naast m’n reguliere aflossingen verwacht ik in december nog een paar leuke meevallers:

  • Een nu al toegezegde bonus t.w.v. een maandsalaris, netto zo’n € 2500
  • Een schenking van mijn ouders, omdat ik altijd mijn eigen studiekosten heb betaald en zij hier nooit aan bijgedragen hebben. Dit hebben ze voor m’n andere broers wel gedaan en dit wilden ze heel graag rechttrekken. Van mij hoefde het niet zo nodig, maar zij willen iedereen gelijk behandelen en daarom heb ik het geaccepteerd. Dit zal zo’n € 2000 zijn
  • Onkostenvergoeding van mijn vrijwilligerswerk, dit bedroeg de afgelopen jaren zo’n € 550 per jaar netto.
  • Ik hoop dat in deze maand ook nog zo’n € 250 kan worden afgelost op de lening.

Al deze bedragen tezamen, plus de ‘vaste’ € 1350 maken een totaal van € 6650. Oeps, ik had misschien m’n doel iets hoger moeten stellen….

Dit zou betekenen dat ik € 18 300 + € 6650 = € 24 950 moet kunnen hebben aan het einde van het jaar. Dat is bijna 25% meer dan mijn doel. Hierbij zitten wel een aantal aannames in, zo is dat onder andere de bonus (hij is wel toegezegd, maar niet op papier) en de schenking van mijn ouders. Ik weet niet 100% zeker of ik deze al in december ga ontvangen, dat zou namelijk ook 2016 kunnen zijn.

Dat is ook de reden dat ik mijn doel tot nu toe op € 20.000 hou! 🙂Untitled-4

 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s