De reis is leuker dan de bestemming

In m’n vorige blog vertelde ik jullie over mijn doel, het hebben van € 20.000 cash dan wel aandelen op 31-12-2016.

In deze blog ga ik jullie vertellen over hoe ik die doelen wil gaan bereiken, daarom ook de titel van dit bericht. Als ik m’n doel bereikt heb zal ik namelijk weer opnieuw een doel moeten gaan stellen om te zorgen dat ik gemotiveerd blijf en niet verzand in extra uitgaven.

Ik zal dat gaan doen door per maand aan te geven wat de toename zal moeten zijn op de spaarrekeningen, dan wel de inleg in het indexfonds waarin ik beleg. Aan het indexfonds en de reden waarom ik nu al inleg daarin, zal ik later nog een blogbericht wijden.

Nu eerst het volgende; hoe mijn doelen te bereiken. Dit zal ik doen door per maand een overzicht een idee te geven wat ik die maand wil sparen en waar dat uit gaat bestaan. De grootste slagen zullen in de eerste maanden gemaakt moeten worden.

Mei

In mei verwacht ik een aantal meevallers:

  1. Het vakantiegeld van mijn werkgever. Dit zal zo’n € 2000 netto zijn verwacht ik. Dit bedrag gaat linea recta naar mijn spaarrekening.
  2. Minder afdracht aan de gezamenlijke rekening; € 300 minder dan normaal. Dit komt doordat we een fors bedrag terug kregen van de energiemaatschappij en dit op de gezamenlijke rekening hebben laten staan.

Daarnaast probeer ik door in mijn kosten te snijden het komende jaar elke maand zo’n € 1200 te sparen en daarnaast € 150 in te leggen in het indexfonds.

Dit opgeteld betekent dat mijn saldo deze maand gaat toenemen met zo’n € 3650. Dit betekent een waarde van € 9.364. Al op 46.8 procent van mijn doel!

Juni

In juni verwacht ik de belastingteruggave terug over 2015. Dit bedrag is zo’n € 1100.

Samen met de reguliere € 1350 betekent dit een toename van € 2350.

Dit betekent dat ik aan het einde van juni € 11 714 waard ben, oftewel 58.5 procent van mijn doel!

Juli

In juli verwacht ik eigenlijk geen meevallers. Ik verwacht dan mijn normale spaarquote te halen en € 1350 bij te kunnen voegen aan m’n saldo. Dit betekent een waarde van € 13064, oftewel 65.3% van m’n doel.

Vanaf juli heb ik nog slechts 5 maanden te gaan. Als ik iedere maand hierbij € 1350 weet te sparen, ben ik precies op target.

In mijn volgende blogpost meer over mijn doelen vanaf juli.

Een gedachte over “De reis is leuker dan de bestemming

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s